Srbija Stav

GORKO JE VINO KAD GA TOČI VUČIĆ ALEKSANDAR, JOŠ GORČE KAD GA PIJE SRPSKA OPOZICIJA *Stav*

Usled konstantnih pritisaka na Republiku Srpsku, kako od državnih zvaničnika iz federacije BiH, a velikim delom i usled stranog i nametnutog upliva u sve institucije Bosne i Hercegovine i sve manjeg poštovanja međunarodnog mirovnog sporazuma iz Dejtona, predstavnici najviše vlasti iz Republike Srpske bili su primorani da zatraže mišljenje i podršku najviših državnih organa Srbije, imajući u vidu specijalne veze između Republike Srpske i Srbije, a pre svega činjenicu da je Srbija jedna od potpisnica garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Kao što propisi nalažu, a i ozbiljnost situacije, sastanku su prisustvovali najviši zvaničnici obe zemlje. Na sastanku su se složili da je politička situacija u BiH još od Dejtonskog mirovnog sporazuma najsloženija do sada, a i da izmena krivičnog zakona od strane bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka i nametanje krivice na jedan narod neće doneti boljitak u region. Takođe, dogovorena je i dalja ekonomska saradnja i infrastrukturna podrška mnogim projektima u Republici Srpskoj.

Predsednik republike Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će Srbija nastaviti da podržava svoj narod u Srpskoj i da se zalaže za mir u BiH i međusobnu toleranciju između sva tri naroda.

Međutim, ništa čudno i zagonetno na sastanku ne bi bilo, da se nisu pojavili i lideri srpske opozicije. Senku na čitav događaj bacili su kadrovi sa fotografija gde se vide predstavnici opozicije kako srećno poziraju držeći u ruci čašu penušavog vina, a na zaprepašćenje velikog broja svojih pristalica. Kada je Aleksandar Vučić izjavio da je zadovoljan sastankom najverovatnije da je mislio i na to što su sastanku prisustvovali i lideri opozicije koji su izgleda i sada kao i po ko zna koji put zagrizli bačeni mamac.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pod plaštom dogovora i saradnje, a pre svega pomoći svom narodu u Republici Srpskoj, uspeo je još jednom da opoziciju sroza na nivo niže. Na fotografijama se jasno vidi da pojedini opozicionari pokušavaju da se sakriju iza svojih kolega političara, dok su neki bili uskraćeni za šampanjac iz još uvek nepoznatog razloga. Da to ipak nije najsrećnija fotografija već da su najverovatnije žrtve veoma vešto odrađene manipulacije, mnogi su shvatili u momentu dok su ih fotografisali. Ipak mislim da je svima jasno da se ne može ući u blato a ostati čist. Pojedini opozicionari su već počeli da se peru i ograđuju, dok drugi mudro ćute i prave se kao da se ništa loše nije desilo, uzdajući se u kratko pamćenje svojih pristalica.

U koncu, prisustvo opozije sastanku najbolje opisuje izreka vladike Petra II Petrovića Njegoša: “Čašu meda (vina) jošt niko ne popi što je čašom žuči ne zagrči, čaša žuči ište čašu meda, smiješane najlakše se piju.”

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”