,,GOVEDINA ĆE POSTATI LUKSUZ POPUT ŠAMPANJCA“: PREDSTAVNICI NAJVEĆIH EVROPSKIH PROIZVOĐAČA MESA

Predstavnici najvećih Evropskih proizvođača mesa kažu da ovakvi proizvodi mogu uskoro da postanu luksuz poput šampanjca zbog kako navode uticaja klimatskih promena- prenosi Danski list Berlingske.

,,Govedina neće moći da se prilagodi klimatskim promenama“ izjavio je Jais Valeur za danski listi. ,,Po svemu sudeći moći ćemo da jedemo govedinu samo onda kada želimo sebe da ,,počastimo“.

Sa druge strane Blumberg javlja da 57% odsto emisija štetnih gasova u prehbrabenoj industriji čine kompanije koje se bave preradom mesa.

NultaTačka/RT

 

Ne propustite

UN i nova klimatska histerija: 2024. godina bi mogla da bude toplika od "rekordne" 2023.

UN i nova klimatska histerija: 2024. godina bi mogla da bude toplika od „rekordne“ 2023.

Ujedinjene Nacije ne odustaju od klimatske histerije kao i telo
Još jedan vladika digao glas protiv "Evro Prajda"- Pozvao narod i sveštenstvo na litiju

Još jedan vladika digao glas protiv „Evro Prajda“- Pozvao narod i sveštenstvo na litiju

U zvaničnom saopštenju vladika Ilarion je pozvao sveštenstvo i verujući