,,GOVEDINA ĆE POSTATI LUKSUZ POPUT ŠAMPANJCA“: PREDSTAVNICI NAJVEĆIH EVROPSKIH PROIZVOĐAČA MESA
Predstavnici najvećih Evropskih proizvođača mesa kažu da ovakvi proizvodi mogu uskoro da postanu luksuz poput šampanjca zbog kako navode uticaja klimatskih promena- prenosi Danski list Berlingske.
,,Govedina neće moći da se prilagodi klimatskim promenama“ izjavio je Jais Valeur za danski listi. ,,Po svemu sudeći moći ćemo da jedemo govedinu samo onda kada želimo sebe da ,,počastimo“.
ZAISTA VIŠE NE KRIJU SVOJE PLANOVE! SVETSKI EKONOMSKI FORUM I KLAUS ŠVAB REDOVNO PRIKAZUJU ŠTA ŽELE DA URADE! POGLEDAJTE (VIDEO)https://t.co/VD3r61HYso
— Nulta Tačka (@ProdukcijaNT) October 12, 2021
Sa druge strane Blumberg javlja da 57% odsto emisija štetnih gasova u prehbrabenoj industriji čine kompanije koje se bave preradom mesa.
NultaTačka/RT