Sve vesti Svet

GRAD OBUSTAVLJA VAKCINE ZA DECU NAKON ŠTO JE DEVOJČICA (10) DOŽIVELA SRČANI UDAR

GRAD OBUSTAVLJA VAKCINE ZA DECU NAKON ŠTO JE DEVOJČICA (10) DOŽIVELA SRČANI UDAR

Jedan grad u Brazilu odmah je obustavio vakcine za mlade nakon što je desetogodišnja devojčica doživela srčani udar samo nekoliko sati nakon prve injekcije Pfizera.

Incident se dogodio prošle nedelje u Lensois Paulisti, državi Sao Paulo, takođe poznatoj kao „Svetska prestonica vakcina“ zbog izuzetno visoke stope vakcinacije među odraslima.

Izveštaji tvrde da je desetogodišnja Luisa Petenuci dobila injekciju Pfizera u utorak, 18. januara.

Fotografija postavljena na društvene mreže prikazuje trenutak kada je astmatičar vakcinisan.

Prema rečima njenog oca, desetogodišnjakinja je ubrzo nakon toga doživela promene u otkucaju srca i neočekivano se srušila“, prenosi TheCovidWorld.com.

„Potom je hitno prebačena u privatnu bolnicu gde je desetogodišnjakinja morala da bude reanimirana.

„Nakon što je stabilizovana, Luisa je zatim prebačena u bolnicu Unimed u Botukatu gde trenutno ostaje na intenzivnoj nezi.

Nakon Luizine hitne medicinske pomoći, gradski zvaničnici Lensois Pauliste objavili su nuspojavu deteta putem društvenih medija i potom naredili da se prekine program vakcinacije za decu na 7 dana, navodeći da je „10-godišnjakinja doživela srčani udar 12 sati nakon što je primila pedijatrijsku dozu Pfizer vakcine.”

Grad je navodno poslao radnike zdravstvene službe da prate još 46 dece koja su takođe vakcinisana.

U saopštenju Centra za epidemiološki nadzor iz Sao Paola osuđuje se korelacija gradskih zvaničnika između srčanog udara deteta i vakcine i naziva se njihova pretpostavka “ishitrenom i neodgovornom”.

Donacija Nulta Tačka

„Centar za epidemiološki nadzor (CVE) prati i analiziraće slučaj Lensois Pauliste. CVE obaveštava da sve slučajeve nuspojava analizira komisija stručnjaka pre bilo kakve potvrde. Stoga je ishitreno i neodgovorno govoriti da se slučaj opšte vezuje za vakcinaciju. U većini slučajeva, slučajevi nuspojava nakon vakcinacije su podudarni, bez ikakve uzročno-posledične veze sa imunizatorom“, piše centar.

U naknadnoj izjavi CVE-a u četvrtak u kojoj je objavljen ishod istrage, oni su rekli da su „isključili neželjeni događaj nakon vakcinacije kod 10-godišnjeg deteta“ i tvrdili da „nema uzročne veze između vakcinacije .”

„Analiza koju je uradilo više od 10 specijalista pokazala je da dete ima retku urođenu bolest, nepoznatu porodici, što je pokrenulo klinički okvir“, navodi agencija.

U Brazilu su vakcinacije za decu od pet godina počele prošle nedelje, uprkos protivljenju brazilskog predsednika Žair Bolsonara, koji je izrazio zabrinutost zbog vakcinacije grupe koja je najmanje izložena riziku od umiranja od Covida.

„Da li ćete vakcinisati svoje dete kada je mogućnost umiranja skoro nula? Šta se krije iza ovoga? Koji su interesi vakcinalnih manijaka?“ ispitivao je predsednik Bolsonaro ranije ovog meseca.

Nakon što je brazilska vlada odobrila vakcine za decu prošlog meseca, Bolsonaro je rekao da neće vakcinisati svoju 11-godišnju ćerku i pozvao druge u zemlji da slede njegov primer.

NE PROPUSTITE! MARIO ZNA NAJAVIO NOVO VELIKO OTKRIĆE

Nulta Tačka/InfoWars