Sve vesti Svet

Grad u Americi ostao bez vode- Imaju još samo 20 dana za korišćenje rezervi i kraj

Grad u Americi ostao bez vode- Imaju još samo 20 dana za korišćenje rezervi i kraj

Grad Las Vegas u Novom Meksiku ima još 20 dana sveže vode, a zvaničnici traže alternativne izvore kako bi sprečili da kontaminirana voda dospe u domaćinstva i preduzeća, navode američki mediji.

Ne treba mešati ovaj grad sa Las Vegasom u Nevadi, grad sa 13.000 stanovnika u okrugu San Migel oslanja se isključivo na sada kontaminiranu reku Galinas, koja je puna pepela i ostataka nakon požara u Kalf kanjonu-Hermits Peak.

Postrojenje za prečišćavanje vode u Las Vegasu obično koristi hlor za čišćenje vode, ali postaje kancerogen kada se pomeša sa vodom natopljenom ugljenikom zbog svog pepela.

„Moramo da izvadimo ugljenik iz vode pre nego što dodamo dezinfekciju“, rekla je direktorka komunalnih preduzeća Las Vegasa Marija Gilvari nedavno stanovnicima na javnom sastanku.

Svetski Ekonomski Forum se buni zbog “kritičara” kojima smetaju njihove GLOBALISTIČKE AGENDE

Krajem jula smo primetili ( T-minus 50 dana do bez sveže vode ) da ne postoji trenutno rešenje za rešavanje problema sa vodom u gradu. Vreme za pronalaženje novih izvora vode ističe.

Gradske vlasti testiraju vodu u obližnjem jezeru koje bi im moglo biti spasonosno i spasiti grad pogođen nestačicom vode za nekoliko meseci. Testovi traju nekoliko dana, a čelnici se nadaju da voda ima manje pepela što bi joj omogućilo da prođe kroz postrojenje za prečišćavanje.

„Držimo palčeve tome“, rekao je gradonačelnik Las Vegasa Lui Truhiljo, dodajući da će testovi „odrediti kvalitet vode koju ćemo slati u jedan od naših rezervoara“.

Gilvari je rekao da ako je izvor vode dovoljno dobar, grad bi imao oko dva meseca dodatnog kapaciteta za vodu, dovoljno vremena da se instaliraju unapređeni sistemi za prečišćavanje koji mogu da prerade vodu.

Ako testovi vode budu neadekvatni, gradski i državni zvaničnici bi sproveli naredbu o prokuvavanju vode.

Las Vegas je ušao u poslednje odbrojavanje dok ne iscrpi svu svežu vodu. Možda će morati da žive sa mnogo manje vode ako se trenutno rešenje ne pronađe.

NultaTačka/ZeroHedge