Sve vesti Svet

GRADONAČELNIK LONDONA TRAŽI OD VLADE VELIKE BRITANIJE DA NENOŠENJE MASKI U PREVOZU UČINI NEZAKONITIM

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan lobira kod vlade da zabrani ulazak u londonski sistem podzemnih železnica osobama koje ne nose maske.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Od 19. jula u Velikoj Britaniji nije bilo obavezno nošenje maski u javnom prevozu, međutim neke železničke kompanije odlučile su da nametnu svoje obaveze a sada Khan nastoji da ide dalje sa podzemnom železnicom koju koristi gotovo 4 miliona građana dnevno.

Khan želi nenošenje maski u metrou da formuliše kao krivično delo za koje je propisana novčana kazna.

Gradonačelnik je za BBC rekao: ,,Pokušavamo da lobiramo kod vlade da nam dozvoli donošenje podzakonskih akata, da bi to ponovo postao zakon, tako da možemo izdavati opomene sa fiksnim kaznama i da možemo da koristimo policiju za sprovođenje obaveznog nošenja maski.”

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU EMISIJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I PREDRAG PETKOVIĆ RAZGOVARAJU O ONOME O ČEMU NIKO NE SME DA PRIČA!

Vjerojatno bi zakon ostao na snazi ​​zauvijek, s obzirom da je općeprihvaćeno da COVID nikada neće nestati.

Kao što smo i ranije naglašavali, većina maski za lice je beskorisna u sprečavanju širenja bilo kakvog virusa.

Jedan od najistaknutijih naučnih savetnika britanske vlade priznao je da maske za lice ne štite od koronavirusa i da su u osnovi samo ,,jastuci za grljenje” jer u njima postoje praznine koje su do 5000 puta veće od čestica COVID-a.

,,Javnost je zahtevala da se nešto učini, dobili su maske, to je samo za udobnost. Ali sada je to ukorenjeno, a mi učvršćujemo loše ponašanje”- rekao je prošlog meseca dr Clin Axon, savetnih SAGE-a.

Khanov pokušaj da kriminalizuje svakoga ko ne stavi brnjicu u prevozu dolazi u isto vreme kada ministar transporta Velike Britanije najavljuje da će potpuna vakcinacija biti ,,ostati na snazi zauvek” kako bi neko putovao ili napustio zemlju.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”