Sve vesti Svet

Grčka postala glavni prevoznik ruske nafte

Grčka postala glavni prevoznik ruske nafte

Dok Evropska unija raspravlja da li da uvede embargo na rusko gorivo ili ne, Grčka je postala glavni prevoznik ruske nafte, piše agencija „Anadolija“.

Zahvaljujući Grčkoj, Moskva obara nove rekorde po prihodima od prodaje energenata.

Sa početkom specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini, Evropska unija počela je da uvodi sankcije koje su bile usmerene na mnoge grane industrije.
Sledeći paket ograničenja uključuje uvođenje potpunog embarga na rusku naftu, ali se neke zemlje ne slažu sa tim.

Očekivalo se da će izvoz ruske nafte padati zbog sankcija, a desilo se sasvim suprotno, čak i pored toga što evropske kompanije ne kupuju rusku naftu.

Mađarska i niz drugih zemalja Evropske unije blokiraju usvajanje šestog paketa evropskih sankcija Rusiji zbog neslaganja sa uvođenjem naftnog embarga.

Specijalna operacija u Ukrajini i zapadne sankcije Rusiji

Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.

DR RAČIĆ U BUNKERU OTKRIVA ŠTA ČEKA NAS A ŠTA ČEKA SVETSKE ZLIKOVCE

Nulta Tačka/Sputnik