Srbija Sve vesti

GRIP SE VRATIO?! DIREKTORKA BATUTA POZVALA GRAĐANE DA SE U ISTO VREME VAKCINIŠU I PROTIV GRIPA I PROTIV COVID-a! ,,Vakcine se mogu primiti istog dana u različite ruke”

Po svemu sudeći, izgleda da grip ipak postoji, makar to tvrdi direktorka Instituta za javno zdravlje ,,Milan Jovanović Batut”, Verica Jovanović koja je obavestila javnost da je od danas moguće primiti i vakcinu protiv gripa i vakcinu protiv COVID-a i to u isto vreme.

Direktorka Instituta za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut”, Verica Jovanović izjavila je da je potrebno da se vakcinišu sve osobe koje su u posebnom riziku, imaju hronična oboljenja, koje su na terapiji malignih bolesti i koje imaju bilo koje druge hronične zdravstvene tegobe.

Jovanovićeva je za RTS istakla da je trenutno na raspolaganju 100.000 doza doza vakcina protiv sezonskog griipa instituta “Torlak”, ali da se veoma brzo očekuje isporuka 470.000 doza četvorovalentne vakcine, a potom još 100.000 doza “torvaks flu” vakcine.

“Preporučujem da se sve osobe koje su u riziku što pre vakcinišu zato što je zaštita neophodna. Zaštita od virusa gripa je i u ovoj sezoni od velikog značaja, s obzirom na komplikacije koje se mogu javiti ako se udruženo jave virus gripa i kovida”, naglasila je Verica Jovanović.

Prema njenim rečima, najnovije preporuke su da se vakcina protiv gripa i kovida mogu primiti istog dana u različite ruke.

Dodala je da virus gripa laboratorijski nije potvrđen u Srbiji.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA SA DOKTORKOM I SUDSKIM VEŠTAKOM, SVETLANOM VESANOVIĆ!

O uredniku

Milica Đorović