Sve vesti Svet

HAKERI NAPALI DŽERUSALEM POST! POSTAVILI SLIKU RAKETNOG NAPADA NA NASLOVNU STRANU PORTALA

HAKERSKO ZLOKOBNO UPOZORENJE NA POČETNOJ STRANICI IZRAELSKIH NOVINA
Pisao Elena Vuk

Uobičajena početna stranica novina The Jerusalem Post nakratko je bila zamenjena slikom koja ilustrira raketni napad.

The Jerusalem Post je očigledno bio meta hakerskog napada, ove nedelje, i to na godišnjicu atentata na iranskog generala Kasema Sulejmanija od strane SAD, a novine su incident opisivale kao “direktnu pretnju Izraelu”.

Web stranica novina pala je zbog navodnog hakerskog napada u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, a početna stranica je bila zamenjena slikom na kojoj se vidi kako projektil ispaljuje iz obruča sličan onom koji je nosio pokojni iranski general. Slika je popraćena natpisom: “Blizu smo vam, tamo gde ni ne pomišljate o tome.”

The Jerusalem Post, jedan od najuticajnijih listova na engleskom jeziku u Izraelu, osudio je očigledni hakerski napad, smatrajući ga pretnjom celoj jevrejskoj državi.

“Svesni smo očiglednog sajber napada na našu web stranicu, uz direktnu pretnju Izraelu”, tvitovao je The Jerusalem Post, dodajući da osoblje “radi na rešavanju problema”. Ubrzo nakon toga, web stranica je ponovo postala online.

Incident se dogodio tačno dve godine nakon što je Soleimani ubijen u Iraku američkim dronom po naređenju tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa.

General-major Tamir Hayman, bivši šef izraelske vojne obaveštajne službe, potvrdio je prošlog meseca da je Izrael igrao ulogu u atentatu, hvaleći se: “Sulejmanijevo ubistvo je dostignuće, jer su naš glavni neprijatelj, u mojim očima, Iranci.”

Iran je u subotu pozvao Ujedinjene nacije da preduzmu pravne mere protiv SAD-a zbog atentata i da “preduzmu mere za sprečavanje takvih zločina u budućnosti”.

Iran je upozorio da će međunarodni mir biti ugrožen ako “počinioci terorističkog napada budu slobodni da hodaju nekažnjeno”.

NOVOGODIŠNJA EMISIJA – Evo šta nas čeka u 2022 godini! SPECIJALNI GOSTI!

Nulta Tačka/RT