Region Sve vesti

HAOS U ZAGERBU! DEMONSTRANTI POKUŠALI DA UĐU U “HRT”! INTERVENTNA SPREČILA ULAZ

U Zagrebu održan dosad najmasovniji skup protiv kovid potvrda i mera. Na hiljade demonstranata okupilo se na glavnom gradskom Trgu bana Jelačića uzvikujući: “Ne damo vam našu decu”! Deo demonstranata je nakon protesta, u subotu uveče došao ispred HRT-a.

Deo demonstranata je nakon skupa na Trgu bana Jelačića stigao ispred zgrade Hrvatske radiotelevizije gde su nastavili uvrede na račun novinara.

Učesnike protesta je ispred HRT-a dočekala interventna policija, koja im je blokirala ulaz u zgradu.

Prethodno je reporter RTL televizije Goran Latković napadnut tokom protesta sa koga je izveštavao, a incident će, kako je potvrdio Hini, prijaviti policiji.

Latković je napadnut sa leđa, i dobio je dva udarca, u glavu i rebra.

Okupljenima su se ranije, tokom protesta, obratili i pojedini političari, od opozicionog Mosta do Domovinskog pokreta.

Učesnici protesta koji je na društvenim mrežama nazvan “Beli tihi marš” od Vlade traže ukidanje kovid-potvrda, koje su u okolnostima epidemije koronavirusa u Hrvatskoj obavezne u zdravstvu, državnim i javnim institucijama. Protest nije bio prijavljen, a zagrebačka policija najavila je snimanje okupljanja.

PROSVJED ISPRED HRT-a: Prosvjednici traže obustavu "cenzure" - Fenix Magazin

Organizatori iz Inicijative prava i slobode na svom su Fejsbuk objavili su da je iz cele zemlje stiglo više od 30 autobusa, pišu mediji.

Protest je počeo oko oko 15 sati.

Saobraćaj Ilicom bio je zatvoren, a policija po prolasku kolone zatvarila saobraćaj u okolnim ulicama. Okupljenim građanima, na Trgu Francuske republike organizatori su delili bele balone, sveće i zastavice.

NultaTačka/Agencije