Sve vesti Svet

HEROJ! DIREKTOR JEDNE ŠKOLE U AUSTRALIJI ZATVORIO VRTIĆ I PLANIRA DA ZATVORI ŠKOLU JER NE ŽELI DA NAMEĆE OBAVEZNU VAKCINU

Pisao Elena Vuk

Zbog mera i obaveza u ovoj ostrvskoj državi, koja nameće obavezne vakcine protiv covid-a za sve zaposlene, jedan direktor planira da zatvori celu školu.

Adam Zydek rekao je svom osoblju da razmatra zatvaranje Divine Mercy College u Perth-u ranije ovog meseca kako bi izbegao obaveznu vakcinaciju protiv Covid-a.

Vlada Zapadne Australije zahteva da svi nastavnici budu vakcinisani do prvog semestra sledeće godine, ili da budu suspendovani i u opasnosti od otpuštanja.

Zydek je prošle nedelje sazvao sastanak na kojem je delio svojim zaposlenima informacije o istinitim činjenicama koje se tiču vakcine protiv covid-a, u nadi da će dopreti do svog osoblja.

Osoblje je potvrdilo da im je g. Zydek rekao da veruje da je vakcina gora od zaraze virusom, a tehnologija korištena za razvoj vakcina se sastoji od nehumanih sastojaka. Što su mediji u australiji iskoristili da ga osude.

Neko od njegovog osoblja je sve prenelo masmedijima i osudili ovog čoveka kao “teoretičara zavere” javno.
Zydek najavio da će radije zatvoriti školu nego primiti vakcinu.

Divine Mercy College ima skoro 400 studenata i 50 zaposlenih, na sve njih će uticati odluka gospodina Zydeka da zatvori školu.

Međutim, Zydek ne može jednostrano zatvoriti školu jer je ta odluka u nadležnosti odbora.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA KOJEG SVI GLEDAJU! MARIO ZNA I PROF. DR MILA ALEČKOVIĆ!

Zydek je u sredu u pismu roditeljima najavio “privremenu suspenziju” školskog vrtića sledeće godine.

Pismo su potpisali i gospodin Zydek i predsednik škole, uz izvinjenje zbog zatvaranja.

“Zbog stava Vlade o obaveznoj vakcinaciji za sve zaposlene od početka 1. polugodišta 2022. godine, doneli smo odluku da obustavimo rad vrtića 2022. godine”, navodi se u pismu.


Ministarka obrazovanja Sue Ellery rekla je za West Australian da je zabrinuta zbog odluke škole.

“Bilo bi od velike pomoći kada bi upravljačko telo Divine Mercy College-a odgovorilo na službeni zahtev Ministarstva obrazovanja za informacije o svojim namerama za sledeću godinu”, rekla je ona.

“Zaista sam uverena da će se ogromna većina obrazovne radne snage vakcinisati i pomoći da se škole u zapadnoj Australiji sledeće godine osiguraju.”

Poslodavci koji budu uhvaćeni sa radnicima koji nisu vakcinisani biće kažnjeni sa 100.000 dolara, a nevakcinisani radnici rizikuju kaznu od 20.000 dolara.

Zapadna Australija ima stopu vakcinacije od 73,4 posto među stanovnicima starijim od 12 godina, što je jedna od najnižih u zemlji.

Nulta Tačka/DailyMail