Sve vesti Svet

HEROJ LEKAR DAVAO PACIJENTIMA IZUZEĆA OD VAKCINA! ZBOG TOGA MU UNUTRAŠNJA KONTROLA UPALA U ORDINACIJU!

Koledž lekara i hirurga Alberte (Unutrašnja kontrola) upao je prošlog četvrtka ujutro u kancelariju dr. Dan Bote, lekara koji se bavi medicinom u Kalgariju poslednjih 25 godina. CPSA je tražila dosijee ljudi za koje je dr Bota odobrio izuzeće od vakcine protiv COVID-a.

U ekskluzivnom intervjuu sa Melani Ridson, reporterkom Vestern Standarda iz Kalgarija, dr Bota je objasnio:

„Ušli su jutros nešto posle 8 sati i tražili da izvrše inspekciju i pregled mojih kartona pacijenata za poslednjih 180 dana. Hteli su da znaju da li sam napisao ikakva izuzeća za vakcinu ili maske ili sam prepisivao Ivermektin svojim pacijentima”. – dr Dan Bota

Bilo ih je dvoje, oba člana osoblja CPSA, jedan je bio administrator, a drugi doktor. Dr Boti je uručeno pismo od jedne stranice u kojem se traži da inspektorima omogući pristup svojim dosijeima pacijenata „prema članu 53.1 Zakona o zdravstvenim profesijama (HPA)“.

DrBotha.jpg

Ridson objašnjava prirodu pisma,

„U pismu se navodi da je inspekcija trebalo da „osigura da je izdavanje medicinskih izuzeća za vakcinaciju protiv COVID-19 u skladu sa pokrajinskim programom izuzeća od vakcinacije, medicinska izuzeća za maske za lice su u skladu sa pokrajinskim javnim zdravstvenim nalozima i propisivanje ivermektina je u skladu sa CPSA standardima prakse”. – Melani Ridson – novinar

Do sada, dr Bota je napisao dva izuzeća. Izuzeće od vakcine za pacijenta sa rakom i izuzeće od maske za dete sa Retovim sindromom, poremećaj iz spektra autizma koji utiče na način na koji se mozak razvija, uzrokujući progresivni gubitak motoričkih veština i govora.

“Dr. Bota je rekao da je njegov pacijent sa rakom na lečenju i da je pacijentu obezbedio tromesečno oslobađanje od vakcine dok se tretmani ne završe i dok pacijentovo zdravlje ne može biti ponovo procenjeno. Takođe je rekao da je obezbedio trajno oslobađanje od maske za dete koje leči sa Retovim sindromom”. – Melani Ridson – novinar

Takođe je jednom pacijentu prepisao ivermektin sa očiglednim uspehom. Ali to je bilo pre nego što je vlada zabranila lekarima da ga prepisuju.

Dr Bota je lekar već 38 godina i nikada nije doživeo nešto slično. Jedan od njegovih pacijenata, Jeffrei Rath, je advokat i tuži CPSA zbog naloga za obaveznu vakcinu. Desilo se da je Retov dosije bio jedan od 29 „nasumično odabranih“ pacijenata koje je CPSA odlučio da pregleda.

„CPSA je upravo upala u ordinaciju mog lekara i nezakonito pristupila mom ličnom medicinskom dosijeu bez mog pristanka. Moj lekar opšte prakse me je pozvao da me obavesti da je CPSA jutros upala u njegovu kancelariju, u skladu sa članom 53 Zakona o zdravlju, da „nasumično pregleda neke od njegovih dosijea pacijenata“ i jednostavno se dogodilo da je moj dosije bio onaj koji su nasumično izabrali. Potpuno sam zaprepašćen istražiteljima CPSA, uključujući Džejsona Mekdonalda i dr Džefa Robinsona, što misle da je prikladno pristupiti privatnom medicinskom dosijeu službenika suda koji vodi parnicu u ime mojih klijenata protiv CPSA”. – Jeffrei Rath, advokat

Majka deteta sa Retovim sindromom takođe je bila besna zbog pristupa informacijama za koje su mislili da će ostati potpuno privatne. Ona je trenutno u kontaktu sa Retom i razmišlja o pravnom postupku kao rezultatu racije.

Vestern Standard je kontaktirao CPSA za komentar i dobio je ovu izjavu od portparolke CPSA:

„Prema članu 3.1 Zakona o zdravstvenim profesijama (HPA), CPSA ima ovlašćenje da sprovodi nenajavljene inspekcije klinike na licu mesta kako bi potvrdio da se lekari pridržavaju naših Standarda prakse. To se utvrđuje kada se prekorači određeni prag”.

„Pošto smo tokom pandemije videli povećanje broja zabrinutosti koje su podneli i članovi i Albertanci, CPSA je smatrala da je važno primeniti ovaj pristup, kako bi se osiguralo da pacijenti širom pokrajine dobijaju bezbednu i kompetentnu negu koja je u skladu sa merama javnog zdravlja“.

„Postoji niz ishoda koji se mogu desiti iz ovih inspekcija, kao što je upućivanje CPSA-ovom timu za kontinuiranu kompetenciju radi edukativne intervencije ili odeljenju za profesionalno ponašanje u slučajevima kada su optužbe o neprofesionalnom ponašanju potkrepljene. Ograničenje prakse može biti nametnuto na dozvolu za rad lekara na više različitih načina prema HPA, uključujući to kao rezultat inspekcije. Ograničenje lekarske dozvole za praksu je javna informacija dostupna na profilu lekara na veb stranici CPSA”.

Nulta Tačka/The Pulse