Sve vesti Svet

Hiljade policajaca, oklopnih transportera i kamiona sa vodenim topovima mobilisano je u Francuskoj kako bi zaustavili konvoje vozača

Hiljade policajaca, oklopnih transportera i kamiona sa vodenim topovima mobilisano je u Francuskoj kako bi zaustavili konvoje vozača

Hiljade policajaca, oklopnih transportera i kamiona sa vodenim topovima mobilisano je danas u Francuskoj kako bi zaustavili konvoje vozača, koji planiraju da se okupe u Parizu na protestu zbog restriktivnih kovid mera.

Kontrolni punktovi postavljeni su na naplatnim rampama prilaznih puteva ka Parizu, dok su barijere za kontrolu mase postavljene širom centra glavnog grada Francuske, uoči skupova koji su planirani za vikend, prenosi Rojters.

Inspirisani demonstracijama “Konvoja slobode” u Kanadi, očekuje se da će se vozači iz brojnih gradova širom Francuske okupiti na prilazima Parizu tokom današnjeg dana i uprkos naređenju policije, pokušati da uđu u grad.

Tokom večernjeg špica policija je počela da proverava dokumenta vozača na različitim ulazima u centar grada, a više od 7.000 policajaca biće mobilisano u naredna 72 sata, navodi Rojters.

KONVOJ SLOBODE se širi Evropom: Kamiondžije pred Parizom, sledeća stanica Brisel

Premijer Žan Kasteks upozorio je demonstrante da ne pokušavaju da zaustavljaju saobraćaj u Parizu.

Mapa glavnih ruta konvoja, polaznih tačaka i prenoćišta kreirana je na veb stranici konvoja Convois France.

– Protestovanje je ustavno pravo. Blokiranje drugih to nije – rekao je on za TV Frans 2.

Kanadske proteste, koji su paralisali delove glavnog grada Otave i blokirali vitalne američko-kanadske granične prelaze, pokrenuli su vozači kamiona koji su nezadovoljni zbog obavezne vakcinacije za prekogranični saobraćaj, podseća Rojters.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI VIDEO NA KANALU MARIO ZNA!

Nulta Tačka/Novosti