Sve vesti Svet

HIT! Britanski sekretar za životnu okolinu: Klimatske promene su dobre za farmere

HIT! Britanski sekretar za životnu okolinu: Klimatske promene su dobre za farmare
Pisao Elena Vuk

Klimatske promene bi zapravo mogle da donesu podsticaj za britansku hranu, rekao je poljoprivrednicima u utorak britanski sekretar za životnu sredinu Džordž Justis, sugerišući da će globalno zagrevanje otežati poljoprivredu u drugim delovima sveta.

“Klimatske promene će značiti da nestašica vode postaje problem u delovima sveta,” Justis je rekao na konferenciji Unije nacionalnih farmera (NFU), dodajući da će “delovima sveta koji danas imaju dobro i najraznovrsnije poljoprivredno zemljište možda biti teže proizvoditi useve u budućnosti.

Ministar je odbio svoje prilično mračno predviđanje dodajući da bi to moglo da ide u korist britanskih farmera.

A to znači da će umereni regioni sveta, uključujući ovde u UK, otkriti da postoji velika potražnja za proizvodima koje uzgajaju – on je naveo.

Britanski farmeri su tokom konferencije osporili Džordž Justis o brojnim temama. Minete Baters, predsednica NFU, rekla je da je vlada “previše fokusirana” na ponovnom divljanju a ne na produktivnoj poljoprivredi.

Dok se nazire kriza troškova života i sve nestabilniji svet… čini se da su energija i ambicija vlade Velike Britanije za naše selo skoro u potpunosti fokusirane na bilo šta osim domaće proizvodnje hrane

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I PROFA IZ NIŠA! 

Ona je rekla. Takođe je bio izazvan novim trgovinskim sporazumima sa Australijom i Novim Zelandom, koji bi mogli da dovedu do potkopavanja britanskih farmera.

Nulta Tačka/RT