Sve vesti Svet

HIT! Fauči se pojavio da bi čestitao sam sebi na borbi protiv COVID-a

HIT! Fauči se pojavio da bi čestitao sam sebi na borbi protiv COVID-a

Entoni Fauči je izašao iz svog novootkrivenog nevoljnog pustinjačkog stanja u znak sećanja na dvogodišnjicu izjave “15 dana za usporavanje širenja”.

Fauči, samoopisano oličenje same nauke, ponovo se pojavio ovog vikenda na CNBC-u koga sponzoriše Pfizer da bi proglasio pobedu „nauke“.

Dok se Bajdenova Bela kuća okreće ratu u Ukrajini, vladin birokrata koji je na funkciji 50 godina je uglavnom gurnut na lokalnu TV i opskurne podkaste. Njegovo pojavljivanje na CNBC-u bilo je njegovo prvo veliko pojavljivanje na televiziji u poslednjih nekoliko nedelja i uopšte nije bilo predstavljeno ni na jednoj od CNBC-ovih platformi društvenih medija. Intervju je dostupan samo uz pretplatu za CNBC-jevu emisiju Squawk Box. Izvučen je audio iz podkasta Squawk Box.

U segmentu pod naslovom „Pandemija je napunila dve godine“, Fauči je razgovarao o odgovoru na COVID-19 sa Meg Tirel iz CNBC-a, samoproglašenom reporterkom koja u intervjuu funkcioniše kao stenograf u vladinom zdravstvu i Big Pharma-i.

„Trijumf nauke… pokazali smo šta ona može da uradi“, počela je Tirel, predstavljajući Faučija publici.

„Jedna zaista velika priča o uspehu je nauka“, izjavio je Fauči, dodajući da je stvaranje nekoliko mRNA vakcina trebalo da bude razlog za slavlje.

Velika Britanija odbacila je žalbu Džulijana Asanža, sledi izručenje u SAD

Aplaudirajući pobedi „nauke“, čini se da Fauči čestita sebi. Ranije je otkrio da sebe smatra personifikacijom nauke kao pojma.

Upitan šta mu je bio najveći izazov, Fauči je otkrio svoj prezir prema onima koji se nisu pridržavali režima primene vakcine sa četiri injekcije (i niz se nastavlja) mRNA vakcine.

„Imati toliko ljudi iz raznih razloga… pojedinaca i grupa i čitavih segmenata stanovništva Sjedinjenih Država, ali i širom sveta koji vakcinaciju vide kao kršenje njihovih prava za razliku od intervencije za spasavanje života“, požalio se Fauči.

Jasno uznemiren onim što je opisao kao ideju da „svi žele da ostave virus iza nas“, Fauči je primetio da „ne znamo“ da li će COVID ponovo početi masovno da se širi.

Emisija CNBC-a koju sponzoriše Pfizer potom se okrenula ka intervjuu sa generalnim direktorom kompanije Pfizer, Albertom Burlom, koji je rekao publici da će uskoro doći vreme da dobiju svoju četvrtu dozu proizvoda koji je njegova kompanija reklamirala na CNBC-u.

MARIO ZNA i ARSENIJE ARSIĆ- Mi živimo u panici- Moramo se rešiti NEOLIBERALIZMA

Nulta Tačka/Dossier