Srbija Sve vesti

HIT! Otvorena prva COVID banja u Srbiji!

HIT! Otvorena prva COVID banja u Srbiji!

Taman kad ste pomislili da medicinska struka ne može više da se izblamira, da izgubi poverenje i da dokaže da je radila protiv svog naroda u proteklih dve i više godina ONI ponovo naprave ludost.

Kako prenose domaći mejnstrim mediji kojima je čitanost dotakla dno: “u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti “Sokobanja” počela je sa radom prva ambulanta u Srbiji za postkovid stanja, odnosno za podstakutne posledice infekcije, čije prisustvo se zapaža kako kod pacijenata koji su imali teže oblike obolevanja, tako i kod onih sa vrlo blagom slikom bolesti, pa i kod osoba koje uopšte nisu imale simptome.

Da uzmemo da znamo šta su nespecifične plućne boelsti ali kako će da se leče oni koji nisu imali simptome ili koji su imali simptome? Kako će uopšte da funkcioniše i po kom osnovu se otvara bolnica za “postcovid” kada je i sam COVID upitan.

Kako dalje s ponosom prenose mediji ovo je prva ambulanta na području Srbije za pacijente koji su preležali virus korona gde mogu dobiti kompletan pregled, dijagnostiku, ali i banjski tretman, odnosno postkovid rehabilitaciju od tima stručnih lekara, koji su radili u crvenoj zoni za vreme dok je ova zdravstvena ustanova bila u kovid režimu.

MARIO ZNA i MILOŠ DIMITRIJEVIĆ- Ljudi za ovo MORAJU DA ČUJU- Budite spremni za period koji nas čeka

Znači COVID banja!

Kako je za Tanjug rekla dr Vesna Milanović, direktorka ove komedije od bolnice: „U postkovid ambulanti se za kratko vreme putem dijagnostičkih pretraga određuje stepen oštećenja plućne i srčane funkcije, te se pacijentu daje savet i propisuje odgovarajuća kućna terapija i higijensko-dijetetski režim. U sklopu dijagnostičkih pretraga, pored ostalih funkcionalnih testova, radi se i ispitivanje difuzionog kapaciteta, koje daje informaciju o oštećenosti plućnog tkiva nakon preležane infekcije virusom kovid 19. Treba naglasiti da se ova dijagnostička procedura inače radi samo još u kliničkim centrima“

Ona dalje tvrdi da: „Na zdravstveni tretman u postkovid ambulanti pacijenti mogu da dođu sa uputom za specijalistički pregled, koji obezbeđuju kod svog izabranog lekara i koji treba biti overen od nadležne lekarske komisije RFZO, ili bez uputa, odnosno o svom trošku, uz nadoknadu po utvrđenom cenovniku“, precizirala je direktorka Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti Sokobanja dr Vesna Milanović.

COVID banja, ljudi, otvorena je COVID banja u Srbiji.

NultaTačka