Sve vesti Svet

HIT! Ukrajinsko Ministarstvo odbrane podelilo snimak iz video igrice ARMA 3 pa predstavili to kao stvarno ukrajinsko dejstvo

HIT! Ukrajinsko Ministarstvo odbrane podelilo snimak iz video igrice ARMA 3 pa predstavili to kao stvarno ukrajinsko dejstvo

Zvanični vladin Tviter nalog koji pripada Ministarstvu odbrane Ukrajine podelio je snimak iz video igrice u kojem se tvrdi da se vidi kako ukrajinska odbrana obara ruske helikoptere.

Najnoviji snimak, koji prikazuje isečak iz video igrice taktičke pucačine ArmA III iz 2015. , nakratko se pojavio na Twitter nalogu Ministarstva u četvrtak, što je navelo mnoge da se zapitaju zašto bi ukrajinska vlada promovisala tako očitu propagandu ako navodno pobeđuje u ratu protiv Rusije kako sami tvrde a kao promovišu zapadni mediji.

U natpisu uz post koji je napisala ukrajinska vlada navodi se da snimci pokazuju kako je ukrajinska eskadrila “vešto eliminisala četiri K-52 helikoptera Ruske Federacije”.

“Ponosni smo na ukrajinske vojnike”, dodali su iz Ministarstva.

Tvit Ministarstva odbrane brzo je razotkriven jer su razni korisnici Twittera odgovorili da je snimak uzet iz realistične video igrice.

Nakon što je izbrisala tvit sa njihovog naloga, ukrajinska vlada nije ponudila objašnjenje zašto je širila lažne snimke navodne vojne pobede.

Verovali ili ne snimci iz iste video igrice, ArmA III, kružili su društvenim mrežama prošlog meseca na početku sukoba koji navodno pokazuju kako: “Ukrajina ispaljuje projektile da presretne ruske avione.”

NultaTačka