Sve vesti Svet

HIT! UPOZNAJTE novu Ministarku zdravlja Velike Britanije: “Nisam neki uzor”

HIT! UPOZNAJTE novu Ministarku zdravlja Velike Britanije: "Nisam neki uzor"

Therese Coffey je priznala da postoje određene opravdanosti u kritikama njenog imenovanja za novog britanskog državnog sekretara za zdravstvo i socijalnu zaštitu. Poznata je po tome što ima neke nezdrave navike u ličnom životu.

Pitanje se pojavilo u sredu u intervjuu za radio stanicu LBC. Domaćin Nik Ferari ispitao je novu ministarku o njenoj dobro dokumentovanoj naklonosti prema cigarama i alkoholu i u šali sugerisao da bi oboje „mogli izgubiti kilogram ili dva“.

„Moj fokus je na tome kako pružamo usluge pacijentima. I nisam možda dobar uzor“, rekla je Kofi, dodajući da će „glavni medicinski službenik [Kris Viti] i drugi, sigurna sam, nastaviti da budu uzori u tom pogledu“.

„I ja sam bila pacijent u [Nacionalnoj zdravstvenoj službi]. Imala sam neka briljantna iskustva i imala sam neka iskustva koja su mogla biti bolja“, nastavila je ozbiljnije. Poboljšanje zdravstvenog sistema biće u fokusu njenog rada u kabinetu premijerke Liz Trus, obećala je ona.

Izbor načina života i indeks telesne mase nisu jedine stvari u vezi sa Kofi na šta su neki kritičari prigovorili nakon što je njena nova uloga otkrivena javnosti u utorak. Britanska savetodavna služba za trudnoću saopštila je da je „duboko zabrinuta“ za njenu evidenciju glasanja o pitanjima abortusa.

KLINTONOVA donela odluku- Neće se više kandidovati za mesto predsednika SAD

Pobožna katolkinja, Kofi je glasala u skladu sa svojom verom o pitanjima kao što su abortus i prava homoseksualaca u britanskom parlamentu, gde je od 2010. predstavljala svoju biračku jedinicu Safolk Koustal.

Ove godine je, na primer, glasala protiv davanja trajnog pristupa pilulama za prekid trudnoće kod kuće ženama u Engleskoj i Velsu. Lekovi su stavljeni na raspolaganje kao hitna mera tokom pandemije Covid-19. Komentarišući kritike, Kofi je rekla za Bi-Bi-Si da se pristup abortusu neće smanjiti dok je ona na funkciji.

Nulta Tačka/RT