Sve vesti Svet

HIT! Zelenski iznajmio svoju vilu u Italiji, Rusima

HIT! Zelenski iznajmio svoju vilu u Italiji, Rusima

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski iznajmio je Rusima svoju luksuznu vilu u Toskani za mesec avgust, objavio je u utorak italijanski list Il Tireno. U međuvremenu, Zelenski je pozvao lidere EU da uskrate vize ruskim turistima.

Ruski par sa londonskom adresom iznajmio je vilu za mesec avgust, plativši sumu od 50.000 evra (50.237 dolara), objavile su novine . Vilu, koja se nalazi u primorskom gradu Forte dei Marmi, Zelenski je kupio za četiri miliona evra dok je ukrajinski lider još bio glumac, dodaje se u izveštaju.

Fotografije koje je par objavio na društvenim mrežama potvrdile su da su boravili u imanju Zelenskog, naveo je Il Tireno.

Corriere Della Serra, još jedan italijanski list, kontaktirao je agenta za nekretnine koji je upravljao imovinom, koji je rekao da „Stanari nisu Rusi, ali da ne mogže reći više od toga jer ga privatnost sprečava.“ Međutim, list navodi da su stanari verovatno ruskog porekla, „ali da odavno imaju prebivalište i možda englesko državljanstvo“.

Otkako su ruske snage ušle u Ukrajinu u februaru, Zelenski je pozvao EU da uskrati vize ruskim posetiocima. Ruski narod, rekao je on za Vašington post ranije ovog meseca, „treba da živi u svom svetu dok ne promeni svoju filozofiju“.

Još u martu, Zelenski je posebno pozvao italijansku vladu da „blokira sve [ruske] nekretnine, račune i jahte, od Šeherezade do onih najmanjih“, misleći na superjahtu od 140 metara (460 stopa) koja navodno pripada bogatašu. Ruski pojedinac koji je bio usidren u italijanskoj luci Marina di Karara.

Svi letovi između EU i Rusije obustavljeni su od prvih dana vojne operacije Moskve, a blok je u sredu suspendovao bilateralni sporazum o viznim olakšicama sa Rusijom. Suspenzija smanjuje broj novih viza EU ​​dostupnih za Ruse bez potpunog eliminisanja putovanja.

Pored toskanske vile Zelenskog, ukrajinski predsednik i njegov uži krug navodno poseduju obiman portfelj offshore nekretnina i imovine, uključujući nekoliko skupih rezidencija u Londonu.

NultaTačka