Sve vesti Svet

Hong Kong ograničava privatna okupljanja najstrožim COVID pravilima

Hong Kong ograničava privatna okupljanja najstrožim COVID pravilima

Hong Kong po prvi put proširuje ograničenja na okupljanja u privatnim prostorijama u pokušaju da spreči druženja stanovnika dok se bori protiv epidemije bez presedana.

Okupljanje više domaćinstava u privatnim prostorijama biće ograničeno na dve porodice, rekla je u utorak izvršna direktorka Keri Lem, ne objašnjavajući kako će se okupljanja pratiti.

Grad će takođe ograničiti javna okupljanja na dve osobe, u odnosu na trenutno četiri, i proširiti listu mesta gde se može otići samo uz obaveznu vakcinaciju na tržne centre, pijace hrane i frizerske salone, rekla je ona.

Vlasti se okreću sve strožijim merama kako bi pokušale da ukrote pogoršanje epidemije koja je gurnula zdravstveni sistem na ivicu. Lam je ranije u utorak rekla da će se pridržavati strategije COVID Zero, dok je nagovestila da će se grad kloniti sprovođenja zaključavanja u stilu kontinentalne Kine.

Zdrava devojka završila u invalidskim kolicima nakon razorne nuspojave nakon vakcine (VIDEO)

Prema lokalnim medijima, Hong Kong će prijaviti rekord od više od 620 slučajeva korona virusa. Brzo širenje varijante omikron, suočeno sa nekim od najtežih svetskih mera za iskorenjivanje virusa, pokazuje poteškoću u održavanju strategije koja ima za cilj da potpuno eliminiše širenje virusa.

Sa stotinama ljudi koji su pozitivni na testu svakog dana, gradske pedantne mere praćenja kontakata i izolacije našle su se pod velikim pritiskom, sa dugim redovima za testiranje i stalnim menjanjem pristupa određenim objektima.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DR SEMIR OSMANAGIĆ

Nulta Tačka/EagleTribune