Region Sve vesti

HRVATSKA: VAKCINISAN SA DVE DOZE FAJZERA, TESTIRALI GA DVA PUTA, ZARAZIO SE U BOLNICI I UMRO U NJOJ

SLOBODAN Estrajher, 76-godišnjak iz Rijeke, 19. avgusta je došao na pregled u KBC Rijeka s dijagnozom začepljenih karotidnih arterija i treblo je da nastavi lečenje. Estrajher je bio vakcinisan sa dve doze vakcina Pfizer, a pre dolaska u bolnicu urađen mu je i PCR test u samom KBC-u.

Do pristizanja rezultata čitav je dan proveo u sobi za izolaciju, a nakon što je test pokazao da je negativan, smešten je u Kliniku za neurologiju, u sobu s još dva pacijenta koji su prošli istu proceduru i tek nakon negativnog PCR testa dobili krevet u zajedničkoj sobi, piše Jutarnji list.

NISU GA OPERISALI

Esterajher je, nakon pregleda, trebaolo da bude premešten na drugo odeljenje radi operacije, zbog čega mu je, pet dana po prijemu u bolnicu, ponovno urađen PCR test. Na tom je testu bio pozitivan na koronu, kao i druga dva pacijenta s kojima je delio sobu.

VEČERAS OD 20h UŽIVO! NAJGLEDANIJA EMISIJA U SRBIJI I REGIONU SA MARIO ZNA!

Nesretnom čoveku je zbog toga bila odložena operacija, a on je smešten na covid-odeljenje. Devet dana kasnije stanje mu se naglo pogoršalo. Zbog respiratorne insuficijencije završio je na kiseoniku, no pluća su bila jako oštećena, a njegov organizam preslab da se izbori.

Porodica preminulog je još uvek u šoku nakon što je njihov voljeni suprug i otac preminuo iako je bio vakcinisan. Trebalo je da bude danas kući sa nama, trebao je da bude siguran u bolnici, rekla je njegova supruga Jadranka Juričić.

NultaTačka/Index.hr