Region Sve vesti

HRVATSKI POLITIČAR STAO UZ NOVAKA: TO JE SRAMOTA, NOVAK JE HEROJ PLANETE

HRVATSKI POLITIČAR STAO UZ NOVAKA: TO JE SRAMOTA, NOVAK JE HEROJ PLANETE

Ivan Vilibor Sinčić, hrvatski evroparlamentarac koji je nedavno oduševio Srbiju govorom protiv Rio Tinta, pružio je podršku najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, koji se trenutno nalazi u karantinu u Australiji i čeka odluku suda.

Đokoviću je prvo odobreno medicinsko izuzeće za učestvovanje na Australijan Openu, da bi njegova viza bila odbijena pri ulasku u zemlju.

On se sada nalazi u hotelu sa migrantima, gde čeka odluku suda o tome da li može da uđe u zemlju. Ovim povodom se oglasio i Ivan Vilibor Sinčić, evroparlamentarac iz Hrvatske.

„Trenutno se u Australiji odvija civilizacijska sramota. Zatočiti najboljeg tenisera sveta politikanska je odluka onih koji će na kraju izgubiti. Novak je heroj planete. I nije stvar u njegovom izuzeću, jer nije tajna da su mnogi od njegovih kolega došli sa izuzećem. Ali oni ćute i njih ne diraju. Problem je što on nije ćutao. I zato mora biti kažnjen. To je sramota i to nije demokratija. Drži se Nole i vidimo se u Visokom“, napisao je Sinčić na svom Fejsbuk profilu.

Podsetimo, Đoković je krenuo put Australije uz poruku da je dobio medicinsko izuzeće, ali ga je na aerodromu dočekao pakao i više od sedam sati zatvaranja i ispitivanja, pre nego što mu je ukinuta viza i doneta odluka o proterivanju.

Političari su zauzeli jedinstven font i poništili odluke medicinske komisije, a tim srpskog tenisera je uložio žalbu i čeka se odluka najkasnije u ponedeljak.

NultaTačka/Mediji