Srbija Sve vesti

I ONDA SE ČUDI ŠTO GA NAROD MRZI! AUSTRALIJSKI SUD ZA DEPORTACIJU ĐOKOVIĆA KORISTIO IZJAVE DR PREDRAGA KONA

I ONDA SE ČUDI ŠTO GA NAROD MRZI! AUSTRLIJSKI SUD ZA DEPORTACIJU ĐOKOVIĆA KORISTIO IZJAVE DR PREDRAGA KONA

Višednevna agonija prvog tenisera sveta Novaka Đokovića danas je dobila najgori mogući epilog – odluku o deportaciji. Tokom sudskog procesa protiv Novaka australijske vlasti su se pozvale i na stavove iz Srbije, uz posebno isticanje izjave Predraga Kona.

„U Đokovićevoj rodnoj zemlji, gde se procenjuje da je potpuno vakcinisano manje od pola stanovnika Srbije protiv kovida, a Đokovićevi stavovi su bili kritikovani od strane Predraga Kona, epidemiologa koji je optužio sportistu da stvara zabludu“, naveli su na sudu predstavnici Australije.

Ovaj Fejsbuk status Predraga Kona postavljen je još u aprilu 2020. godine, a tada je izazvao veliku buru i oprečne stavove u Srbiji. Dr Kon morao je da objasni šta je zapravo hteo da kaže.

“Ja sam jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, jedan od najvatrenijih. Ovde sam ja našem velemajstoru poželeo sve najbolje. Ali sam mu savetovao da o vakcinaciji ne govori. Žao mi je što nisam imao prilike da imam uticaj na njega i objasnim mu da je imunizacija osnova zdravlja stanovništa”, rekao je Kon.

Konu izgleda nije bilo dovoljno što ga narod mrzi zbog nasilne vakcinalne politike i njegovih farmako dilova, već je direktno morao da utiče i na današnji slučaj. 

NultaTačka