Sve vesti Svet

Identifikovan drugi osumnjičeni za ubistvo Darje Dugine

Identifikovan drugi osumnjičeni za ubistvo Darje Dugine

Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije objavila je danas da je, pored Natalije Vovk, još jedan ukrajinski diverzant učestvovao u planiranju i izvršenju atentata na novinarku Darju Duginu, ćerku ruskog filozofa Aleksandra Dugina.

Oni su objavili ime i fotografije ukrajinskog diverzanta – Bogdana Petroviča Ciganjenka, koji je rođen 1978. godine, i doputovao je u Rusiju preko granice sa Estonijom.

Napustio je Rusiju dan pre bombaškog napada u kom je poginula Dugina.

Ciganjenko je, navodno, Nataliji Vovk dao lažne registarske tablice i dokumenta na ime državljanke Kazahstana Julije Zajko.

Takođe je pomogao Vovkovoj da sastavi improvizovanu bombu u iznajmljenoj garaži na jugozapadu Moskve.

Holandski komandos ubijen na vojnoj obuci u SAD, trojica ranjena

– Analizom nadzornih kamera utvrđeno je da je državljanka Ukrajine Natalija Pavlovna Vovk lično pratila Darju Duginu na parkingu za goste festivala „Tradicija“.

Politikolog i novinar Darija Dugina poginula je 20. avgusta u eksploziji automobila na Možajskom auto-putu u Odincovskom okrugu Moskovske oblasti.

Dva dana kasnije, FSB je saopštio da je slučaj rešen.

Navodno, iza ubistva stoje ukrajinske specijalne službe. Direktni izvršilac zločina je ukrajinska državljanka Natalija Vovk, koja je sa ćerkom doputovala u Rusiju 23. jula i potom preko Pskovske oblasti otišla u Estoniju.

Nulta Tačka/SrbinInfo