Sve vesti Svet

Idu na sve ili ništa! Ukrajinci planiraju da dignu u vazduh skladište sa hlorom i da za to okrive Ruse

Idu na sve ili ništa! Ukrajinci planiraju da dignu u vazduh skladište sa hlorom i da za to okrive Ruse

„Prema potvrđenim informacijama, u gradu Pervomajski u Harkovskoj oblasti, ukrajinske specijalne službe pripremaju veliku provokaciju uz primenu otrova. Na području fabrike ‘Himprom’ pripadnici Ukrajinske službe bezbednosti minirali su skladište sa 120 tona hlora “, rekao je na brifingu za novinare zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane, general-major Igor Konašenkov.

On je precizirao da je plan da se skladište digne u vazduh a da se Rusija optuži za izazivanje hemijske katastrofe koja bi za posledicu imala pogibiju civila.

Istovremeno, Konašenkov je saopštio da je visoko preciznim raketama iz vazduha uništeno skladište goriva u mestu Čugujev odakle se snabdevala ukrajinska vojska u Harkovskoj oblasti.
Na železničkoj stanici Lozova uništena je nagomilana vojna tehnika i naoružanje strane proizvodnje dopremljeni za potrebe ukrajinskih Oružanih snaga.

Severozapadno od Donjecka ruske visoko precizne rakete su uništile komandni punkt ukrajinske 56. motorizovane brigade i bazu ekstremista.

Ruske snage PVO oborile su ukrajinski dron „Bajraktar“ u Harkovskoj oblasti, dok su vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile 34 vojna objekta u Ukrajini.

FDA priznao: Trenutne vakcine protiv COVID-a nisu usklađene sa novim varijantama- U prevodu NE VREDE?!

NultaTačka/SrbinInfo