Sve vesti Svet

Ilon Mask odbio zahtev da se priključi Bil Gejtsu pa ga još uporedio sa emotikonom trudnog muškarca

Ilon Mask odbio zahtev da se priključi Bil Gejtsu pa ga još uporedio sa emotikonom trudnog muškarca

Čini se da je sukob između Bila Gejtsa i Ilona Maska stvaran.

Tokom poslednja 24 sata, na Tviteru su procurile tekstualne poruke između Maska i Gejtsa, u kojima Mask odbija da razgovara sa Gejtsom o filantropskim mogućnostima jer Gejts navodno još uvek ima „lošu poziciju manjka od pola milijarde dolara kod Tesle“.

Procurele poruke objavio je @WholeMarsBlog, izvor za koji se zna da je blizak Tesli i Masku. „Očigledno je Bil Gejts kontaktirao @elonmusk da razgovara o „filantropiji u vezi sa klimatskim promenama“, ali je Ilon pitao da li još uvek ima kratku poziciju od pola milijarde dolara u $TSLA-i“, navodi se u tvitu.

„Bil je rekao da nije završio taj posao, pa mu je Ilon rekao da se gubi“, nastavlja se. U tvit su uključeni snimci ekrana tekstualnih poruka.

„Da li još uvek imate poziciju od pola milijarde dolara manjka kod Tesle?“ pita Mask. „Žao mi je što moram da kažem da to još uvek nisam završio. Želeo bih da razgovaramo o mogućnostima filantropije“, odgovorio je Gejts.

Na šta je Mask odgovorio: „Izvinite, ne mogu ozbiljno da shvatim vašu filantropiju o klimatskim promenama kada imate takvu poziciju kod Tesle, kompanije koja čini najviše da reši klimatske promene”.

Mask je u tvitu potvrdio da je razgovor bio stvaran i rekao da ga nije dao Njujork tajmsu. „Čuo sam od više ljudi na TED-u da je Gejtsu još uvek nedostajalo pola milijarde kod Tesle, zbog čega sam ga to pitao, tako da to nije baš stroga tajna“, napisao je Mask.

Ali Mask tu nije završio. U kasnijim satima u petak uveče, Mask je objavio fotografiju Bila Gejtsa, upoređujući ga sa novim emodžijem „trudnog čoveka” kompanije Apple (da, ovo je novina i pisali smo o tome ovde), uz natpis: „u slučaju da morate brzo da izgubite izbočinu“.

Mask je zatim postavio na Tviter fotografiju sakrivenih osenčenih figura sa natpisom: „Savet za zabranu u senci pregleda tvit…“

„Moji razgovori sa Gejtsom su bili neodoljivi da budem iskren“, napisao je Mask o Gejtsu 2020. godine, kada su njih dvojica prvi put počeli da se svađaju.

„Važno je reći da je ono što je Ilon uradio sa Teslom jedan od najvećih doprinosa klimatskim promenama koje je iko ikada napravio. I znate, potcenjivanje Ilona nije dobra ideja“, rekao je Gejts Kari Svišer prošle godine.

Prema CNBC-u, kada su Gejtsa 2020. godine pitali o mogućem smanjenju broja akcija Tesle, on je odgovorio: „Ne govorim o svojim investicijama, ali mislim da bi trebalo da bude veoma ponosan na ono što je uradio”.

MARIO ZNA i DAMNJAN KNEŽEVIĆ- UDARNO- Evo šta će se desiti ukoliko Vučić uvede SANKCIJE RUSIJI

Nulta Tačka/ZeroHedge