Sve vesti Svet

ILON MASK podneo kontratužbu protiv TVITERA

ILON MASK podneo kontratužbu protiv TVITERA

Pravna borba između Ilona Maska i Tvitera eskalirala je kontratužbom koju je milijarder podneo protiv ove društvene mreže.
Dokument na 164 strane predat je sudu, ali nije javno dostupan. Mediji međutim navode da bi, prema pravilima suda, redigovani tekst tužbe mogao uskoro da izađe u javnost.

Do ovog poteza došlo je svega nekoliko sati nakon što je Ketlin Mekkormik iz suda u Delaveru odredila da će suđenje po tužbi Tvitera početi 17. oktobra. Ovo suđenje trebalo bi da odluči da li Mask uopšte može da odustane od sporazuma postignutog sa Tviterom, o kupovini deonica te društvene mreže.

U petak je, inače, akcionar Tvitera Luiđi Krispo koji poseduje 5.500 akcija, tužio Maska i zatražio od suda da naredi milijarderu da zaključi kupovinu, da ustanovi da je prekršio svoje fiducijarne obaveze i plati deoničarima za štetu koju im je prouzrokovao.

Naime, Mask ima fiducijarnu obavezu prema akcionarima Tvitera jer ima 9,6 odsto vlasništva kompanije i jer mu sporazum o preuzimanju daje pravo veta nad mnogim odlukama.

Najbogatiji čovek planete i generalni direktor „Tesle“ je 8. jula rekao da odustaje od preuzimanja Tvitera i okrivio tu kompaniju da je prekršila ugovor time što nije dala tačne podatke o broju lažnih profila na toj platformi.

MARIO ZNA i GORAN VUJIČIĆ VUYA- Ovo je TREĆI SVETSKI RAT- Stižu HIBRIDNI LJUDI

Nekoliko dana kasnije, usledila je tužba Tvitera koji tvrdi da je priča o lažnim nalozima distrakcija i da Mask mora da sprovede akviziciju prema kojoj jedna akcija košta 54,20 dolara. U petak je, inače, jedna akcija koštala 41,61 dolar, što je najviša suma otkako je Mask odustao od sporazuma.

Mask je optužio Tviter ove nedelje da odugovlači sa davanjem odgovora na njegove zahteve za otkrivanje podataka, dok Maska Tviter optužuje da traži ogromne količine podataka koji su nebitni za glavno pitanje u slučaju: da li je Mask prekršio ugovor o preuzimanju akcija.

Tviter je, inače, objavio da su njegovi prihodi u drugom kvartalu iznosili 1,18 milijardi dolara, što je za oko pet odsto manje u odnosu na prethodni kvartal.

NultaTačka/Mediji