Sve vesti Svet

Ilon Mask već završio sa Tviterom?! Prvo pitao da li sedište Tvitera treba da se pretvori u sklonište za beskućnike

Ilon Mask već završio sa Tviterom?! Prvo pitao da li sedište Tvitera treba da se pretvori u sklonište za beskućnike

Novi većinski akcionar Tvitera Ilon Mask objavio je u subotu anketu među svojim milionima pratilaca na društvenoj mreži, pitajući da li treba da transformiše sedište kompanije u Silikonskoj dolini u sklonište za beskućnike nakon čega je naprasno odustao od ulaska u upravni odbor ove platforme.

U postu, Mask – koji je ranije ove nedelje kupio 9,2 procenta udela u gigantu društvenih medija, a potom je imenovan u odbor direktora kompanije – naizgled je ciljao na labavu politiku rada na daljinu, rekavši da je smislio plan, ‘pošto se ionako niko ne pojavljuje na poslu‘.

Dosadašnji rezultati 24-časovne ankete, koje je biznismen milijarder objavio u 21:30 ET, sugerišu ogromnu podršku budućem poduhvatu – sa 91,1 odsto od više od 923.459 ispitanika koji su glasali za plan u roku od dva sata od njegovog objavljivanja.

Objava generalnog direktora Tesle, poznatog po svojim ludorijama na društvenim mrežama, dolazi nedeljama nakon što je Tviter bras – koji je zaposlenima ponudio mogućnost da rade od kuće „zauvek“ tokom pandemije – ponovo otvorio svoje kancelarije 15. marta, a rad na daljinu ostaje opcija za osoblje.

„Prošlo je skoro dve godine otkako smo zatvorili naše kancelarije i putovanja i uzbuđen sam što mogu da objavim da smo spremni da u potpunosti vratimo poslovna putovanja i otvorimo sve naše kancelarije širom sveta!“, napisao je izvršni direktor Tvitera Parag Agraval u belešci zaposlenima, objavljenoj na Tviteru 3. marta.

„Poslovna putovanja stupaju na snagu odmah, a otvaranje kancelarija počeće 15. marta“, napisao je izvršni direktor.

POVLAČENJE IZ ODBORA PRE NEGO ŠTO JE UŠAO

– Ilonovo imenovanje u odbor trebalo je da bude ozvaničeno 9. aprila, ali je on istog jutra rekao da više ne namerava da se pridruži odboru. Verujem da je tako najbolje. Cenimo i uvek ćemo ceniti doprinos naših akcionara, bez obzira na to da li su oni u našem odboru ili ne. Ilon je naš najveći akcionar i ostaćemo otvoreni za njegov doprinos – napisao je Agraval u tvitu u nedelju uveče, prenosi TV stanica Si-En-En.

Portparol Tvitera je potvrdio da je Mask odlučio da se ne pridruži bordu direktora.

Maskova odluka dolazi otprilike nedelju dana nakon što je Tviter objavio u podnesku dostavljenom regulatoru da planira da imenuje generalnog direktora Tesle i Spejs eksa u svoj Upravni odbor s mandatom koji bi se završio 2024. godine.

Mask je nedavno otkrio da je kupio više od 9,0 posto udela u Tviteru, čime je postao najveći akcionar te kompanije. U okviru dogovora da dobije mesto u odboru Tvitera, Mask se složio da ne kupuje više od 14,9 odsto akcija kompanije dok bude u odboru.

Nulta Tačka/InfoWars