Sve vesti Svet

Indijski ne Don Žuan uhapšen! Predstavljao se kao doktor i prevario 18 žena da se udaju za njega

Indijski ne Don Žuan uhapšen! Predstavljao se kao doktor i prevario 18 žena da se udaju za njega
Pisao Elena Vuk

Indijski “ne Don Žuan” kako su ga mediji nazvali, Bibhu Prakaš Svejn je verovao u srodne duše i pravu ljubav, ili je bar tako rekao najmanje 18 žena koje je navodno oženio i prevario širom Indije pre hapšenja, nedeljama pre njegova sledeća dva venčanja.

Omaleni 67-godišnjak je pretraživao veb stranice o braku predstavljajući se kao 51-godišnji doktor i ubeđivao profesore, advokate, medicinare i pripadnike paravojnih jedinica širom zemlje da se venčaju, saopštila je policija.

U Indiji koja je svesna statusa, tvrdio je da ima veliku platu i da je koristio lažne lične karte i pisma o sastancima kako bi potvrdio svoje akreditive i porodično poreklo.

On je to prvenstveno radio to zbog njihovog novca i nekog seksualnog zadovoljstva –  rekao je visoki policijski zvaničnik Sanjiv Satpati za AFP.

Satpatijev tim je uhapsio Svejna poslednjih dana nakon što je mesecima bio u tragu, otkrivši njegove višestruke identitete, bankovne račune i planove za dva venčanja u februaru i martu.

Uvek je bio veoma ubedljiv – rekao je Satpati, i ciljao je samo na uspešne neudate, udovice ili razvedene žene u kasnim 40-im.

Nekoliko “srećnih i zadovoljavajućih dana u braku”, izjavila je policija, Svejn je tražio da pozajmi novac ili nakit od svojih novih žena kako bi mu pomogle u hitnim slučajevima.

NE PROPUSTITE! NOVI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I NIŠKI PROFA

Zatim je prelazio na svoju sledeću metu, nadajući se da će ga žene, kao neudate, udovice ili razvedene žene koje se ponovo udaju u veoma konzervativnom društvu, neće prijaviti policiji.

Istražitelji veruju da se Svain ženio više od 18 puta i da sada pregledaju njegovu evidenciju mobilnog telefona u kojoj je sačuvao kontakte svih svojih žena, kao Madam Delhi, Madam Asam ili Madam UP (Uttar Pradesh), koje je imenovao po mestima u Indiji u kojima one žive .

Policija je pokrenula istragu o Svejnovim višestrukim životima u maju 2021. nakon žalbe jedne 48-godišnje supruge koja je slučajno otkrila da je on već oženjen sa najmanje sedam drugih žena.

Žrtva je, osećajući se ljutom i prevarenom, kaže policija, “tiho izvukla” kontakt podatke svojih drugih supruga sa svog telefona i kontaktirala ih pojedinačno o njihovoj zajedničkoj nevolji.

Tada smo došli i otkrili o njegovoj dugoj istoriji varanja, lažnog predstavljanja i obmane

Svain, rođen u malom selu u istočnoj državi Odiša, prvi put se oženio 1978. i sa svojom prvom ženom ima troje dece – dvoje doktora i jednog zubara.

Obučen za laboratorijskog tehničara, posvađao se sa svojom porodicom i preselio se u glavni grad države Bubanešvar gde je počeo da se predstavlja kao lekar i na kraju se oženio doktorkom, svojom drugom ženom, 2002. godine.

Od tada je koristio više imena, ali se uvek predstavljao kao doktor ili profesor dok je tražio žene na internetu

Policija sumnja da su njegove lukavštine bile posao samo jednog čoveka i traži ljude koji su mu pomogli oko njegovih složenih podešavanja i premestili njegov novac sa jednog mesta na drugo.

List Hindustan tajms opisao ga je kao “ne Don Žuan”, rekavši da je visok samo 160 sm  i izjavio je da je oženio najmanje 27 žena u 10 država.

On je takođe navodno prevario 13 banaka od 10 miliona rupija (135.000 američkih dolara) sa 128 falsifikovanih kreditnih kartica i vodio lanac medicinskih laboratorija u koje su lekari i drugo osoblje mesecima odlazili bez plate, navodi list.

Nulta Tačka/TheHindustanTimes