Srbija Sve vesti

INFOWARS o situaciji sa migrantima u Srbiji: Nagli porast migracija, za 55% više nego prošle godine

INFOWARS o situaciji sa migrantima u Srbiji: Nagli porast migracija, za 55% više nego prošle godine

Prema izveštajima, Balkansko poluostrvo doživljava veliki porast ilegalne migracije prenose američki mediji.

Promet migranata i pritisak na granice rastu širom Evrope- izveštava Infowars.

Srpske vlasti kažu da je poznato da se u zemlji trenutno nalazi više od 7.000 ‘izbeglica’, što je 55 posto više nego pre godinu dana no ono što više brine su migranti koji nisu registrovani u ili kroz centar za izbeglice.

Dok zvaničnici okrivljuju sukob u Ukrajini za intenziviranje priliva izbeglica, većina migranata koji trenutno borave u srpskim azilantskim centrima navodno su iz Sirije, Avganistana, Pakistana, Bangladeša i Burundija.

Vjeruje se da se još oko 2.000 nalazi u zemlji, ali ne u prihvatnim centrima, prenosi ANSA .

Otprilike polovina svih ilegalnih prodora na granice Evropske unije 2022. godine dogodila se na Balkanu , prema novim podacima koje je objavio Frontex .

“Zapadnobalkanska ruta je imala 40.675 ilegalnih prelazaka, ili polovinu ukupnog broja zabeleženog na granicama EU”, izvestila je ovog meseca evropska granična agencija.

O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

“Ovo je skoro tri puta više u odnosu na isti period prošle godine. Glavne nacionalnosti na ovoj ruti bili su Sirijci i Avganistanci.

Prije izbijanja COVID histerije i povezanih zatvaranja granica, ilegalna migracija u Evropu je bila u porastu , zajedno sa zahtevima za azil .

Sredinom 2020. godine, Europol je predvideo poplavu migracija iz zemalja trećeg sveta koje su bile jako pogođene globalnim zatvaranjima i ekonomskim usporavanjem.

NultaTačka/Infowars