Sve vesti Svet

Institut Vučićevog prijatelja Tonija Blera poziva na uvođenje digitalnih ličnih karata

Institut Vučićevog prijatelja Tonija Blera poziva na uvođenje digitalnih ličnih karata

Izveštaj Instituta Tonija Blera preporučio je usvajanje digitalnih ličnih dokumenata kako bi se rešio problem ilegalne imigracije u Velikoj Britaniji.

U izveštaju se tvrdi da je jedan od razloga zbog kojih Velika Britanija ima problem sa ilegalnom imigracijom neuspeh vlade da ukloni crno tržište agencija i poslodavaca koji daju posao ilegalnim imigrantima. Dakle, predlaže sistem „verifikacije digitalnog identiteta“ koji bi bio obavezan za svakog stanovnika Ujedinjenog Kraljevstva koji traži posao ili beneficije.

Da bi dobio digitalnu ličnu kartu, imigrant bi morao da dokaže da legalno boravi u Ujedinjenom Kraljevstvu kroz verifikaciju svog pasoša ili ekvivalentnog dokumenta.

Međutim, svi građani bi morali da imaju digitalnu ličnu kartu.

„Velika Britanija je atraktivna destinacija delom zato što su delovi našeg tržišta rada nedovoljno regulisani, što znači da je lakše raditi u neformalnoj ekonomiji (i stoga nestati sa radara) nego u zemljama u kojima morate dokazati svoje pravo na rad i dobijanje boravišne dozvole“, navodi se u izveštaju.

„Zdrav razum bi sugerisao da ovo i dalje predstavlja značajan faktor privlačenja za one koji žele da pokušaju opasno putovanje u Veliku Britaniju”.

Dok je bio premijer, Bler je predložio sličan plan, ali se od njega odustalo kada je Dejvid Kameron preuzeo dužnost zbog reakcije aktivista, organizacija za ljudska prava i stručnjaka za bezbednost i privatnost.

MARIO ZNA i dr SEMIR OSMANAGIĆ- Ljudi ovo moraju da znaju- POKUŠAĆE DA NAM ZABRANE VODU

Nulta Tačka/ReclaimTheNet