Sve vesti Svet

ISPLIVALA PRVA IMENA! NAJNOVIJE SA SUĐENJA GILEJN MAKSVEL: PILOT SVEDOČI KAKO SU KLINTON, TRAMP I PRINC ENDRU LETELI EPŠTAJNOVIM „LOLITA EKSPRESOM“

Prošao je i drugi dan suđenja britanskoj članici visokog društva Gilejn Maksvel u Njujorku, dok se 59-godišnjakinja suočava sa optužbama u vezi sa njenom navodnom umešanošću u seksualne zločine finansijera Džefrija Epštajna.

Epštajnovog dugogodišnjeg pilota Larija Visoskog unakrsno je ispitivao tim odbrane o konkretnim letovima i putnicima, nakon ispitivanja od strane tužilaštva u vezi sa njegovim radom i pristupom Epštajnovoj imovini.

On je svedočio da su putnici u Epštajnovom avionu bili Bil Klinton, princ Endru, Ičak Perlman, Donald Tramp, Kris Taker, Džon Glen, Kevin Spejsi i Džordž Mičel.

Tužiteljka Lara Pomerantz je u ponedeljak rekla porotnicima na saveznom sudu na Menhetnu da je 1990-ih gospođa Maksvel nabavljala devojke za Epštajna „trikom“ masaže. Kao odgovor, njena odbrana je rekla da je gospođa Maksvel postala žrtveno jagnje jer je Epštajnova smrt dovela do toga da njeni tužioci nisu mogli da traže pravdu.

Gospođa Maksvel, koja je decenijama bila u bliskoj vezi sa članovima kraljevske porodice i američkim predsednicima, optužena je za regrutovanje i podvođenje maloletnih devojčica, za pokojnog osramoćenog finansijera, za seksualno zlostavljanje između 1994. i 2004. godine.

Ćerka pokojnog medijskog mogula Roberta Maksvela, gospođa Maksvel se suočava sa kaznom do 35 godina zatvora ako bude proglašena krivom. Očekuje se da će suđenje trajati šest nedelja.

Nulta Tačka/Independent