Sve vesti Svet

Isplivao telefonski razgovor! Bajden pretio Porošenku da će biti smaknut ukoliko bude sarađivao sa Trampom

Isplivao telefonski razgovor! Bajden pretio Porošenku da će biti smaknut ukoliko bude sarađivao sa Trampom

Procureli audio snimak iz 2016. pokazuje kako tadašnji potpredsednik Džo Bajden preti ubistvom bivšem predsedniku Ukrajine Petru Porošenku ako bude sarađivao sa budućom Trampovom administracijom.

Izveštaj One America News Network-a (OAN) o telefonskom pozivu snimljenom 16. novembra 2016. – dve nedelje nakon šokantne pobede Donalda Trampa na izborima protiv Hilari Klinton – otkriva Bajdenov glas koji upozorava Porošenka o saradnji sa Trampom, a počeo je da kruži društvenim medijima u sredu.

„Ovo postaje veoma, veoma blizu onome što ne želim da se desi. Ne želim da Tramp dođe u poziciju u kojoj misli da se sprema da prihvati politiku u kojoj će se finansijski sistem urušiti i da će se od njega tražiti da ubaci još novca u Ukrajinu“, rekao je Bajden bivšem ukrajinskom predsedniku.

“Tako će misliti o tome pre nego što postane dovoljno sofisticiran da zna detalje”.

„Dakle, sve što možete da uradite je da pogurate Privatbank-u da se zatvori kako bi se pojavili zajmovi MMF-a, s poštovanjem sugerišem da je to veoma važno za vašu ekonomsku i fizičku bezbednost“, upozorio je Bajden Porošenka.

OAN je rezimirao telefonski poziv: „Drugim rečima, Bajden ne želi da Ukrajina traži više novca od Trampa. To bi nateralo Trampa da razmotri detalje”.

Uznemirujući telefonski poziv nameće pitanje: za šta se tačno u Ukrajini Bajden toliko plašio da Tramp ne sazna?

S obzirom na ono što se već zna o umešanosti Džoa Bajdena u koruptivne poslove njegovog sina Hantera Bajdena u Burisma Holdings, verovatno mnogo.

Nulta Tačka/InfoWars