Sve vesti Svet

ISPOVEST ITALIJANSKOG HIRURGA KOJI JE OTVORIO GLAVU DEVOJKE PREMINULE NAKON VAKCINACIJE

ISPOVEST ITALIJANSKOG HIRURGA KOJI JE OTVORIO GLAVU DEVOJKE PREMINULE NAKON VAKCINACIJE

Italijanski neurohirurg koji je operisao 18-godišnjakinju koja je umrla nakon što je primila vakcinu protiv COVID-a 19, tvrdi da nikada do sada nije radio na mozgu koji je bio toliko upaljen.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Osamnaestogodišnjakinja, stanovnica iz mesta Sestri Levante u Italiji, Camila Canepa primila je vakcinu proizvođača AstraZeneca na ,,dan otvorenih vrata” 25. maja.

Camilla Canepa, today the funeral in Sestri Levante. Autopsy confirms cerebral hemorrhage

Do 3. juna primljena je u hitnu pomoć sa glavoboljom i fotofobijom ili ekstremnom osetljivošću na svetlost. CT skenerom nije pronađen ni jedan dokaz o trombozi i Canepa je otpuštena iz bolnice.

Canepa se vratila u hitnu pomoć 5. juna trpeći “motoričke nedostatke”, piše Italy24News.com

Kada je otkrivena tromboza, Canepa je prebačena u bolnicu San Martino u Đenovi, gde je hirurg Alessandro d'Andrea dijagnostikovao problem.

Pippo Inzaghi e il saluto su Instagram a Camilla Canepa: «Riposa in pace»

U razgovoru za italijanske medije Il Piccolo , Gianluigi Zona, direktor neurološke i neuro-traumatološke klinike bolnice San Martino, opisao je da je zbunjen teškom trombozom viđenom na slikama Canepinog mozga.

MARIO ZNA OTKRIVA ŠTA SE TO DESILO JUČE A MOŽE DA NAS VRATI U SREDNJI VEK! MORATE BITI SPREMNI!

,,Ja nisam virusolog ili epidemiolog ili mrtvozornik, ali  naspram slike koju sam videu o glavi te Devojke, jasno je da imamo posla s nečim što nije normalno”, opisao je Zona.

,,Odlučili smo se za dekompresijsku kraniotomiju, otvaranje lobanje radi ublažavanja pritiska”, rekao je doktor.

Međutim, prema lekarima, mozak se ne bi cedeio i umesto toga upijao je krv, nečemu što Zona rekao da nikada ranije nije video.

Dica 33 light, emorragia cerebrale: quando si interviene chirurgicamente?, Genova

Svi venski sinusi bili su blikirani trombom, scenario koji nikada nisam video tkom mnogih godina ove profesije.”

,,Morate da zamislite venski sinus kao reku u središtu doline u koju se sliva nekoliko potoka”, opisao je Zona. ,, Ako se u središtu vodotoka izgradi brana, reka nadođe i u tom trenutku pritoke ne mogu da se ispuštaju, što rezultira rastom uzvodnog pritiska.”

Canepini roditelji tvrde da ,,Camila nije bila bolesna” pre vakcine, i pokrenuta je istraga o ovoj tragičnoj smrti.

Camilla Canepa funeral: white balloons for last farewell. Investigations on the first admission

Canepina smrt kao i nekoliko drugih, naveli su italijanske zdravstvene zvaničnike da zaustave distribuciju AstraZeneke ljudima mlađim od 60 godina još prošlog meseca.

,,AstraZeneka će se korisiti samo za osobe starije od 60 godina”, izjavio je italijanski poverenik kriznog štaba Frančesko Figuliolo.

,,Procena rizika i koristi se promenila.”- dodao je on.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”