Sve vesti Svet

ISPOVEST JOŠ JEDNE ŠVAJCARSKE ATLETIČARKE KOJA JE MORALA DA PAUZIRA KARIJERU NAKON VAKCINACIJE FAJZEROM

ISPOVEST JOŠ JEDNE ŠVAJCARSKE ATLETIČARKE KOJA JE MORALA DA PAUZIRA KARIJERU NAKON VAKCINACIJE FAJZEROM

Švajcarska olimpijska atletičarka je na društvenim mrežama ispričala kako je dobila upalu srčanog mišića ubrzo nakon buster doze Pfizerove vakcine protiv Covid-a 19.

U objavi na Facebooku u ponedeljak, švajcarska reprezentativka Sara Atcho opisala je svoju borbu sa perikarditisom prošlog meseca kada je primila Pfizer-ov buster nakon što joj je prethodno ubrizgana vakcina Moderne.

“22. decembra sam dobila dopunsku vakcinaci jer nisam htela da se mučim s tim kada je počela sezona. Rečeno mi je da je sigurnije da primim Pfizer (iako sam prvi put primila Modernu) kako bih izbegla srčane nuspojave”, ispričala je Atcho.

“27. decembra osetila sam stezanje u grudima i vrtoglavicu dok sam se pela uz stepenice. To se dogodilo još nekoliko puta dok nisam odlučila da se posavjetujem sa kardiologom koji mi je dijagnostikovao perikarditis (upala tanke membrane koja okružuje srce).“

Atcho je rekla da joj je medicinski savetovano da ne dozvoli da joj se broj otkucaja srca poveća “nekoliko nedelja kako bi joj se srce odmorilo i izlečilo od upale”.

Uprkos tome što je priznala da je „uznemirena situacijom jer ne pričama dovoljno o nuspojavama“, Atcho je nastavila rekavši da je svesna da je vakcina pomogla mnogima da izbegnu smrt.

“Međutim,” napomenula je, “frustrirana sam što ja, kao i drugi mladi i zdravi ljudi, pate od ovih teških nuspojava.”

Treba spomenuti da je Sarina objava dobila opomenu od Facebooka.

Atcho se takmičila i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i Tokiju 2020.

Njeno svedočenje dolazi nakon što je druga švajcarska reprezentativka Fabienne Schlumpf prošle nedelje objavila putem društvenih mreža da je dobila miokarditis nakon trostruke vakcinacije.

ŠVAJCARSKA ATLETIČARKA SE OPRAŠTA OD KARIJERE ZBOG MIOKARDITISA KOJEG JE DOBILA NAKON BUSTER DOZE VAKCINE

Iako je tragično da su ovi sportisti svrgnuti na vrhuncu svojih karijera, nadamo se da će njihova svedočenja i povrede uzrokovane vakcinom poslužiti kao upozorenje drugima da dobro razmisle pre primanja eksperimentalne vakcine.