Sve vesti Svet

ISPRANI MOZGOVI! DEO RADNIKA I MUŠTERIJA STARBAKSA KOJI JE UKINO OBAVEZNU VAKCINACIJU POZVAJU NA BOJKOT

ISPRANI MOZGOVI! DEO RADNIKA I MUŠTERIJA STARBAKSA KOJI JE UKINO OBAVEZNU VAKCINACIJU POZVAJU NA BOJKOT

Svetski poznati caffe gigant Starbaks našao se na udaru kritika zbog ukidanja obavezne vakcinacije protiv Covid-a 19, a pozivi na ‘bojkot Starbucksa’ preplavili su društvene mreže.

Pojedini kupci i baristi Starbaksa kažu da odbijaju da podrže ovu kompaniju, ma koliko bila kultna, jer više ne zahteva obaveznu vakcinaciju za radnike.

„ Ko želi da nevakcinisani ljudi rukuju vašom hranom i pićem? “ , napisao je jedan korisnik Twittera, dok su se drugi gorko našalili s idejom da „ Starbucks sada služi Covid-19 uz tu ukusnu toplu kafu. ”

EVO ŠTA RADE MEDICINARI! NOVINARI IH TAJNO SNIMALI! HIPOKRATOVA ZAKLETVA OVDE NE POSTOJI

Kompanija je odustala od plana obavezne vakcinacije nakon što je Vrhovni sud ranije ovog meseca presudio protiv obavezne vakcine koji je predložila administracija predsednika SAD-a Džoa Bajdena za velike kompanije. Bez ikakvih obaveza, firmama je ostavljeno da odluče kako će se interno suprotstaviti širenju pandemije.

“ Poštujemo odluku Suda i postupićemo u skladu sa njom, ” rekao je John Culver, šef Starbaksa u Severnoj Americi, u dopisu zaposlenima u utorak. Culver je, međutim, napomenuo da se radnici Starbaksa i dalje ohrabruju da se vakcinišu. Dodao je da je ” ogromna većina ” od oko 200.000 američkih zaposlenih u Starbaksu već u potpunosti vakcinisana, ali nije naveo konkretne brojke.

NultaTačka/NYPost