Sve vesti Svet

Istražni komitet Rusije pokrenuo krivične postupke protiv 75 plaćenika

Istražni komitet Rusije pokrenuo krivične postupke protiv 75 plaćenika

Istražni komitet Rusije pokrenuo je danas krivične postupke protiv 75 plaćenika koji su učestvovali u sukobima na strani Ukrajine, izjavio je predsednik komiteta Aleksandar Bastrikin u intervjuu za Raša tudej (RT).

Prema istragama, plaćenici su došli iz Velike Britanije, SAD, Norveške, Kanade, Gruzije i drugih zemalja, naveo je Bastrikin.

“Na primer, građanin Gruzije Mamulašvili je oformio naoružanu grupu Gruzijska nacionalna legija na teritoriji Ukrajine, postao njen vođa i uključio najmanje 24 gruzijska državljana u njene aktivnosti kao plaćenike“, naveo je Bastrikin za RT, prenosi TAS S.

Bastrikin je dodao da su se neki od njih predali i da su ih istražitelji ispitali.

Bastrikin je takođe, naveo da u Rusiji ima više od 2.000 ukrajinskih vojnika koji su dobrovoljno položili oružje, uključujući pet komandanata brigade Oružanih snaga Ukrajine koji su se borili protiv stanovništva Donbasa, navodi TAS S.

Istražitelji ih ispituju i već su saznali „mnogo detalja o okolnostima zločina ukrajinskog režima“, a ova svedočenja se posebno tiču njihovog rada sa stranim instruktorima, kao i plaćenicima iz drugih zemalja, izjavio je predsednik ruskog istražnog komiteta, prenosi ruska agencija.

MARIO ZNA i dr SEMIR OSMANAGIĆ- ONI neće odustati od svojih AGENDI ali postoji IZLAZ iz svega ovoga

Nulta Tačka/Tanjug