Sve vesti Svet

Italija: U Veroni ograničavanje pitke vode, u Milanu presušile fontane

Italija: U Veroni ograničavanje pitke vode, u Milanu presušile fontane

Italija je proglasila vanredno stanje u pet regija na severu i otvorila fond od 36,5 miliona evra za saniranje posledica suše koja sedmicama pogađa dolinu reke Po.

Italija je pogođena neuobičajeno ranim toplotnim talasom i najtežom sušom u poslednjih 70 godina. Više gradova je objavilo restriktivne mere, pa je Verona uvela ograničenja za pijaću vodu, a Milano je odlučio da zatvori fontane.

Ovo će svakako doprineti agendi klimatkih promena gde će se stalno uvoditi nove restriktivne mere i nametati nova ograničenja.

ITALIJA proglasila vanredno stanje zbog SUŠE- Slede mere slične kao sa koronom?!

Suša preti, kako prenosi italijanska agencija Ansa, da ugrozi 30 odsto nacionalne poljoprivredne proizvodnje i polovinu prihoda u dolini reke Po, koja predstavlja najveći rezervoar vode za Italiju.

Savet ministara odobrio je uvođenje vanrednog stanja u Emiliji Romanji, Furlaniji Julijskoj Krajini, Lombardiji, Venetu i Pijemontu do 31. decembra, što omogućava novčana sredstva za sprovođenje potrebnih hitnih intervencija, javnu bezbednost, nadoknadu štete i osiguraju normalne uslove života stanovnika.

MARIO ZNA UŽIVO- LUDILOOO histerije- Prešli su granicu gluposti i komedije- Morate ovo da čujete

Nulta Tačka/Novosti