Sve vesti Svet

ITALIJA UVODI JOŠ TEŽA OGRANIČENJA ZA NEVAKCINISANE! VLAST DALA NOVO IME KOVID AUSVAJSU: “SUPER GREEN PASS”

U Italiji tesno, ali ne na fudbalskim utakmicama italijanske serije A, već se obruč stegao oko ljudskih sloboda zbog obaveznog green pass-a.

Skoro da neće postojati mehanizam da se zaobiđu mere zbog kojih tokom čitave godine se održavaju i protesti širom Italije.

Nevakcinisani mogu da se pozdrave sa životom koji su nekada imali, a vakcinisani isto, jer će vakcinacija postati obavezan obrazac življenja sa gustim rasporedom. Neki predviđaju obavezu vakcine na svakih 4 do 6 meseci.

Nevakcinisani će se suočiti sa pooštrenim ograničenjima u Italiji nakon što je vlada objavila da će nevakcinisanima biti zabranjene mnoge aktivnosti u slobodno vreme nakon uvođenja „super zelene propusnice“.

Novi vakcinalni pasoš će stupiti na snagu od 6. decembra. Ljudi moraju dokazati da su vakcinisani ili da su se oporavili od Covida-19, bolesti izazvane virusom KPK (Komunističke partije Kine), da bi ušli u zatvorene restorane, bioskope i pozorišta, na sportska mesta, teretane, noćne klubove i još mnogo toga.

Trenutni propisi „Green Pass“ u zemlji dozvoljavaju negativne rezultate testa u roku od 48 sati za pristup takvim mestima. Ali od 6. decembra do 15. januara negativan test više neće biti dovoljan za slobodne aktivnosti.

Ograničenja bi se mogla produžiti i nakon 15. januara u regionima sa porastom broja slučajeva virusa KPK ili povezanim prijemima u bolnicu.

Vlada je takođe odlučila da postojeći Green Pass postane obavezan za korišćenje gradskog javnog prevoza.

Priznaje da će ovo biti teško sprovesti, s obzirom na gužvu u italijanskim autobusima i metrou u vreme špica. Za pristup javnom prevozu, Green Pass će biti dostupan onima sa negativnim testom, a ne samo vakcinisanim, saopštila je vlada.

Italijanski premijer Mario Dragi rekao je da su nove mere neophodne za suzbijanje „sporog, ali postojanog“ porasta slučajeva virusa KPK širom zemlje.

„Vidimo da je situacija u pograničnim zemljama veoma ozbiljna i takođe vidimo da se situacija u Italiji postepeno, ali stalno pogoršava“, rekao je Dragi novinarima nakon što je vlada jednoglasno odobrila nova ograničenja.

„Želimo da budemo veoma razboriti da pokušamo da zaštitimo ono što su Italijani postigli u poslednjih godinu dana“, rekao je on, aludirajući na tešku izolaciju u zemlji 2020. godine.

„Počeli smo da se vraćamo u normalu. Želimo da sačuvamo ovu normalnost“, dodao je on.

NultaTačka/TheEpochTimes

O uredniku

Igor Mihajilo