Sve vesti Svet

ITALIJANSKI LEKARI I STOMATOLOZI KOJI NISU POTPUNO VAKCINISANI SUSPENDOVANI SA POSLA

ITALIJANSKI LEKARI I STOMATOLOZI KOJI NISU POTPUNO VAKCINISANI SUSPENDOVANI SA POSLA

RIM (AP) — Oko 1.900 italijanskih lekara i stomatologa suspendovano je iz strukovnog udruženja zemlje jer se nisu pridržavali zakona koji od njih zahteva da budu u potpunosti vakcinisani protiv COVID-19, uključujući i buster vakcinu.

To iznosi 0,4 odsto ukupnog članstva, ali udruženje kaže da oko 30.000 drugih članova još uvek nije završilo vakcinaciju. Udruženje je primetilo da neki od njih možda ne krše zakon jer su možda bili pozitivni i sada ne mogu da prime vakcinu ili možda imaju zdravstvene razloge zbog kojih ne mogu da se vakcinišu. Drugi čekaju da dobiju dodatnu dozu najmanje četiri meseca nakon poslednje vakcinacije.

“To je broj koji ne prikazuje stvarnu situaciju zdravstvenih radnika koji ne poštuju pravila“, rekao je Filipo Aneli, predsednik udruženja u saopštenju.

Italija zahteva da svi zdravstveni radnici, nastavnici, policajci, pripadnici oružanih snaga i oni koji pružaju usluge štićenicima staračkih domova budu u potpunosti vakcinisani protiv COVID-19. Takođe zahteva da svi ljudi stariji od 50 godina budu potpuno vakcinisani ili nedavno oporavljeni od bolesti kako bi imali pristup uslugama kao što je javni prevoz.

NOVO NORMALNO! VENČANJE U METAVERZUMU KOM ĆE PRISUSTVOVATI I DUH MLADINOG OCA

Zdravstveni radnici moraju da prime buster kako bi bili u potpunosti usklađeni, prema zakonu koji je italijanska vlada donela prošlog meseca.

Suspendovanje nevakcinisanih iz lekarskog profesionalnog udruženja „ne treba da bude shvaćeno kao kazna“, rekao je Aneli. „Cilj je, kako zakon kaže, da se zaštiti javno zdravlje i održe adekvatni uslovi bezbednosti u pružanju nege”.

U čast žrtvi koju su italijanski lekari podneli u zbrinjavanju pacijenata sa COVID-19, udruženje navodi imena svih svojih članova koji su umrli od virusa, što do sada uključuje 366 imena.

DA LI STE SPREMNI DA SAZNATE SVE?!

Nulta Tačka/AP