Sve vesti Tehnologija

Iz Rockstar Games-a potvrdili da je haker ukrao prve snimke GTA šestice- Traži novac da ih ne pusti u etar

Iz Rockstar Games-a potvrdili da je haker ukrao prve snimke GTA šestice- Traži novac da ih ne pusti u etar

Američki izdavač video igara Rockstar Games u ponedeljak je otkrio da je bio žrtva “upada u mrežu” koji je omogućio neovlašćenoj osobi da ilegalno preuzme rani snimak za Grand Theft Auto VI.

„U ovom trenutku, ne očekujemo bilo kakav poremećaj u našim uslugama igara uživo niti bilo kakav dugoročni efekat na razvoj naših tekućih projekata“, navodi kompanija u obaveštenju objavljenom na društvenim mrežama.

Kompanija je saopštila da je treća strana pristupila „poverljivim informacijama iz naših sistema“, iako nije odmah jasno da li je uključivala bilo koje druge podatke osim snimka igre.

Uber Hacker Targets Rockstar Games, Leaks Trove of GTA 6 Data

Zbirka podataka sadrži oko 90 video snimaka iz igre, koje je tokom vikenda na GTAForums pustio korisnik sa pseudonimom „teapotuberhacker“, koji je odgovoran i za nedovan upad u sistem Ubera.

Uber Hacker Targets Rockstar Games, Leaks Trove of GTA 6 Data

Veruje se da je Uber haker, koji se zove Tea Pot , 18-godišnji tinejdžer. Drugi detalji još nisu poznati.

„Ovi video snimci su preuzeti sa Slack-a“, rekao je teapotuberhacker u jednoj od poruka na forumu. Ovo takođe verovatno znači da je akter pretnje pribegao bombardovanju iste tehnike višefaktorske autentifikacije (MFA) da bi prošao preko dodatnih slojeva bezbednosti naloga.

Izgleda da je krajnji cilj hakera da ” pregovara ” sa kompanijom. „Pustiću još više ako mi Rockstar/Take2 ne plati“, objavio je haker u poruci na 4chan.

NultaTačka/TheHackerNews