Sve vesti Svet

Iznenada preminuo NBA košarkaš u 25. godini

Iznenada preminuo NBA košarkaš u 25. godini

U 25. godini života svet je napustio nekadašnji istaknuti igrač univerziteta Homsted i Perdju, koji je takođe zaigrao i u NBA ligi – Kejleb Svoning.

Ubrzo nakon smrti potvrđeno je da je momak umro prirodnom smrću. Patolog okruga Allen potvrdio je da je Svoning umro prirodnom smrću.

Mladi košarkaš poznat je po nadimku “Bigi”, zbog prekomernog broja kilograma, ali i po tome što je istaknut član lokalne zajednice.

Svojim socijalnim aktivizmom on je uvek pokušavao da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Svonigana su draftovali Portland Trejl Blejzersi 2017. godine, ali nije igrao u NBA ligi do 2019.

Osvojio je prestižnu nagradu za “Mister košarke Indijane”, nakon što je vodio Homsted do prve i jedine državne titule 2015.

Zatim je igrao na Univerzitetu Perdju pre nego što je izašao za NBA draft. Kroz karijeru oblačio je dres Portalanda i Sakrameno kingsa u najjačkoj košarkškoj ligi sveta. U kaliforniji bio je i saigrač srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića.

Svanigan, koji je iskusio beskućništvo kao dete pre nego što je usvojen, na kraju je dobio diplomu iz istorije obrazovanja. Takođe je kontinuiramo pomogao u organizaciji prikupljanja sredstava za beskućnike i objavljivao muziku.

Sa reprezentacijom Amerike je osvojio dva Svetska prvenstva u mlađim kategorijama. Sa timom do 17 godina je slavio u Dubaiju 2014, da bi godinu dana kasnije sa selekcijom do 19 godina bio prvak u Grčkoj.

MARIO ZNA i NEDELJKO TODOROVIĆ- O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Nulta Tačka/Novosti