Sve vesti Svet

IZRAEL: STATISTIKA SVE GOVORI! BROJ PACIJENATA NA RESPIRATORU SVE VEĆI!

U Izraelu je u utorak zabeleženo ukupno 5.755 novih slulajeva koronavirusa, prema podacima koje je u sredu ujutru objavilo Ministarstvo zdravlja.

To je zapravo blagi pad u odnosu na ponedeljak, kada je dijagnostifikovano 6.275 novih slučajeva virusa.

Od 5.755 novih slučajeva prijavljenih u utorak, 43% je bilo nevakcinisano u poređenju sa 55,4% koji su bili potpuno vakcinisani i 1,6% koji su primili jednu dozu vakcine. Ove brojke su slične stopama prijavljenim dan ranije, kada je 44,3% novih slučajeva bilo među nekvakcinisanim, u poređenju sa 54% među potpuno vakcinisanim i 1,7% među delimično vaksinisanim.

Israel, Widely Vaccinated, Suffers Another Covid-19 Surge - WSJ

U Izraelu je trenutn0 aktivno 38, 942 slučajeva virusa. Ukupno 694 pacijenata hospitalizovano je s COVID-om u odnosu na utorak ujutru kada je taj broj bio 648.

Od toga je 400 u teškom stanju što je najveći broj od marta.

U kritičnom stanju nalazi se 87 pacijenata, uključujući 62 na respiratoru. To je isti broj kritično bolesnih pacijenata koji su popisani u utorak ujutru, dok je broj pacijenata na respiratorima manji, sa 64 intubirana pacijenta u utorak.

Među teško bolesnim pacijentima, 35% nije vakcinisano u poređenju sa 61% potpuno vakcinisanih i 3% koji su primili jednu dozu vakcine. Jedan posto teško bolesnih pacijenata nije imao status vakcinacije.

Broj nevakcinisanih teško obolelih pacijenata pao je u sredu na 139 sa 140 dok se broj potpuno vakcinisanih pacijenata u teškom stanju povećao sa 240 na 243.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! VLADIMIR ČIČAREVIĆ KOD MARIO ZNA!

Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-om sada je 6.580, uključujući 11 smrtnih slučajeva prijavljenih u utorak i četiri u sredu ujutru.