Sve vesti Svet

IZRAELSKA VOJSKA ubila poznatu novinarku Al Džazire u toku racije na Zapadnoj obali (VIDEO)

IZRAELSKA VOJSKA ubila poznatu novinarku Al Džazire u toku racije na Zapadnoj obali (VIDEO)

Dženin (Palestinske teritorije)– Izraelske trupe su u sredu ubile dugogdišnju novinarku Al Džazire novinarku Shireen Abu Aqleh dok je pratila raciju u izbegličkom kampu Dženin na okupiranoj Zapadnoj obali, izvestio je AFP.

Al Džazira i palestinsko ministarstvo zdravlja potvrdili su smrt Abu Aqleha (51), istaknute ličnosti u arapskoj novinskoj službi kanala.

Izraelska vojska potvrdila je da je u sredu rano ujutro izvela operaciju u izbegličkom kampu Dženin, uporištu palestinskih oružanih grupa na severnoj Zapadnoj obali.

Dodaje se da je došlo do razmene vatre između osumnjičenih i sigurnosnih snaga i da se istražuje da li su “novinari ranjeni, verovatno palestinskom paljbom”.

Tenzije su porasle poslednjih meseci jer se Izrael bori s talasom napada u kojima je od 22. marta poginulo najmanje 18 ljudi, uključujući arapsko-izraelskog policajca i dva Ukrajinca.

Izraelska vojska je za neke od napada okrivila stanovnike Dženina i pojačala je operacije u tom području poslednjih sedmica.

Ukupno 30 Palestinaca i tri izraelska Arapa poginulo je u istom periodu, prema podacima AFP-a, među kojima su počinioci napada i oni koje su ubile izraelske snage sigurnosti u operacijama na Zapadnoj obali.

MARIO ZNA i dr ALEKSANDAR LJUBIĆ- Da li mislite da su novi slučajevi HIV-a i HEPATITISA slučajnost?

NultaTačka/France24