Sve vesti Svet

IZVEŠTAJ OTKRIVA da je više od 3000 dijabetičara u Velikoj Britaniji umrlo u prvih 12 meseci korona histerije ZBOG ZAKLJUČAVANJA

IZVEŠTAJ OTKRIVA da je više od 3000 dijabetičara u Velikoj Britaniji umrlo u prvih 12 meseci korona histerije ZBOG ZAKLJUČAVANJA

U drugoj zastrašujućoj analizi uticaja karantina u Velikoj Britaniji, procenjeno je da je više od 3000 ljudi sa dijabetesom nepotrebno umrlo jer nisu mogli da idu na preglede.

Telegraph izveštava da je studija NHS-a pokazala da je prelazak na zdravstvenu negu na daljinu i smanjenje rutinske nege u prvih 12 meseci pandemije imalo “apsolutno razorne” posledice za dijabetičare i rezultiralo time da su “gurnuti na poslednje mesto”. prema rečima Chrisa Askewa, izvršnog direktora Diabetes UK.

Studija je pokazala da je u toku nešto manje od četiri meseca smrtnost među dijabetičarima bez Covida porasla za 11 posto, što je rezultiralo 3075 viška smrtnih slučajeva, s posebnim porastom smrtnih slučajeva od srčanih bolesti.

Istraživanje takođe otkriva da je tokom 2020/2021. samo nešto više od četvrtine dijabetičara bilo u mogućnosti da ide na potpune preglede u NHS-u.

Studija, koja je objavljena u Lancet Diabetes and Endocrinology, takođe je otkrila neverovatnih 66 posto povećanja stope smrtnosti za one koji nisu bili u mogućnosti da prođu potpune kontrole.

Rečeno je da su brojke konzervativne procene jer je analiza upoređivala samo smrtne slučajeve u Engleskoj za dva perioda od 15 nedelja.

U izvještaju Telegrapha se takođe navodi:

Istraživači su rekli da su se neki pacijenti sa dijabetesom možda držali podalje od termina zbog straha da će dobiti Covid. Ali dodaju da je poremećen pristup rutinskoj nezi i “prenamena zdravstvene radne snage” kako bi se fokusirala na pandemiju značili da su oni sa dijabetesom imali “dvostruko veću smrtnost”.

Nalazi doprinose već opsežnom istraživanju koje pokazuje kako su zaključavanja i zabrane, iako su imale mali ili nikakav učinak na pandemiju COVID-a, imale razorne zdravstvene, ekonomske i socijalne posledice.

Do sada je više studija pokazalo da će globalna izolacija verovatno uzrokovati više smrtnih slučajeva nego sama stvarna pandemija koronavirusa.

NultaTačka