Sve vesti Svet

JAPANSKI MILIJARDER SNIMA FILM O SVETU BEZ NOVCA NAKON POVRATKA SA MESECA: NOVAC BI TREBALO DA NESTANE

JAPANSKI MILIJARDER SNIMA FILM O SVETU BEZ NOVCA NAKON POVRATKA SA MESECA: NOVAC BI TREBALO DA NESTANE

Japanski milijarder Jusaku Maezava izjavio je u intervjuu za TASS na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MSS) da planira da snimi film o svetu bez novca nakon svog budućeg putovanja na Mesec.

“Želim da snimam filmove o svetu bez novca.

Moje objašnjenja nisu dobra, pa ljudi ne mogu da razumeju šta ja zamišljam. Možda mi je potreban film da bi se razumele ove stvari”, rekao je Maezava.

On je najavio da u 2023. planira let na Mesec, a da eventualno posle posle toga može da se posveti najavljenom filmu, čiji izlazak prema njegovim rečima treba očekivati u 2025. ili 2026, prenosi TASS.

Maezava je u intervjuu ruskom kosmonautu Aleksandru Misurkinu rekao da će film poslužiti da prenese ideju o oslobađanju od novca.

“Mislim, da bi svet trebalo da bude bolje mesto, a novac je neprijatelj naroda, pa bi i novac trebalo da nestane. A ako novac nestane, možda će nestati i svaka vrsta rata i sav kriminal uzrokovan novcem. Dakle, novac će nestati sa ovog sveta, i svaki vrsta zločina će takođe nestati”, poručio je Misurkin.

Ruski modul Sojuz MS-20, u kojem su bili astronaut Aleksandar Misurkin, japanski milijarder Jusaku Maezava i njegov poslovni saradnik Jozo Hirano, sleteo je 20. decembra u Kazahstan, nakon što su na Međunarodnoj svemirskoj stanici boravili od 8. decembra.

Kako se navodi, zahvaljujući memorandumu o saradnji potpisanom između ruske novinske agencije i Roskosmosa, kosmonaut Aleksandar Misurkin postao je prvi dopisnik TASS-a u svemiru i slao je tekstove o životu i radu na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

NultaTačka/TASS