Sve vesti Svet

JEDAN OD TVORACA VAKCINE KAŽE: NE MOŽEMO DA VAKCINIŠEMO PLANETU SVAKIH ŠEST MESECI

JEDAN OD TVORACA VAKCINE KAŽE: NE MOŽEMO DA VAKCINIŠEMO PLANETU SVAKIH ŠEST MESECI

Profesor Ser Endru Polard, koji je pomogao u razvoju AstraZeneca COVID vakcine, upozorava da beskrajne runde dopunskih vakcina nisu odgovor i da „ne možemo da vakcinišemo planetu svakih četiri do šest meseci“.

Komentare je dao Polard, predsednik Zajedničkog komiteta za vakcinaciju i imunizaciju (JCVI), tokom intervjua za londonski Telegraf.

Polard je tvrdio da je vođenje politike „nulte COVID tolerancije“ bez infekcija bilo glupo i da „u nekom trenutku društvo mora da se otvori“.

Profesor je zahtevao da vidi jače dokaze pre nego što da podršku četvrtoj rundi vakcina, navodeći: „Zavisi da li je vaš cilj da zaustavite sve infekcije, ali to je pogrešno. Cilj je sprečiti teške bolesti i zaštititi zdravstvene sisteme širom sveta”.

Polard je rekao da dopunske vakcine treba da budu fokusirane na ranjive, dodajući: „Ne možemo da vakcinišemo planetu svakih četiri do šest meseci. To nije održivo niti pristupačno”.

Napominjući da se Omikron pokazao znatno manje ozbiljnim od prethodnih varijanti, Polard misli: „Najgore je apsolutno iza nas, samo treba da preživimo zimu“.

Takođe je izjavio da „nije veliki obožavatelj“ obaveznih šema vakcinacije, posebno u Velikoj Britaniji, gde bi takav program bio „neprikladan“.

Polardove primedbe mogu se učiniti sumornim za čitanje za farmaceutske gigante kao što je Pfizer, koji je zahvaljujući uvođenju vakcina protiv COVID-a zabeležio zaradu od 133% u odnosu na godinu ranije, 7,7 milijardi dolara, uz prihod od 134% koji iznosi 24,1 milijardu dolara.

Nulta Tačka/InfoWars