Srbija Sve vesti

Jednaka agenda, isti plan! U Srbiji sada traže da deca ne idu školu zbog energetske krize

Jednaka agenda, isti plan! U Srbiji sada traže da deca ne idu školu zbog energetske krize

Namerno izazvana energetska kriza već je stigla i kod nas a tome svedoče razne mere i preporuke koje možemo čuti svakodnevno u medijima (kako da uštedimo i budemo odgovorni).

Pored toga, razni novi eksperti i ministri najavljuju poskupljenja energenata a cene hrane su otišle toliko visoko da je narod poveden panikom rešio da napuni rafove. Klasična priča kao sa koronom.

Da je ovo još jedan deo agende koja za cilj ima sprovođenje krajnjeg cilja Agende 2030 i da će kroz energetsku krizu zaživeti zelena agenda u kojoj će se sprovoditi dalja kontrola populacije govori baš ta sličnost sa COVID merama.

ŠEKLER po pitanju korone “vidi svetlo na kraju tunela”

Kako prenose mediji u Srbiji forum beogradskih gimnazija uputilo je predlog Ministarstvu prosvete da srednjoškolci imaju duži zimski raspust od predviđenog.

Šta ovo znači? Ovo jednostavno znači da će i dalje učenici biti na udaru zatupljivanja, učenici koji nisu imali školovanje u poslednje dve i po godine.

Kako se dalje navodi ovakve mere se traže uzimajući u obzir najavljivanu tešku energetsku situaciju.

Aleksandar Markov iz Foruma beogradskih gimnazija rekao je danas za Tanjug da je pitanje organizacije i preraspodele dana i upitao zašto je uskršnji raspust produžen za sedam dana, kada će, dodaje, biti lepše vreme.

“Zašto je ove godine zimski raspust srednjoškolscima skraćen, logicno je da on bude duži, a da prolećni ne traje toliko, devet dana traje i ta nedelja od zimskog raspusta prebačena je na uskršnji”, rekao je Markov.

On je precizirao da je planirano da zimski raspust traje od 30. decembra do 13. januara i dodao da je Ministarstvo odgovorilo da postoji mogućnost pomeranja kalendara, ali da će se pratiti situacija. Ocenio je da je “to možda moglo ranije da se predvidi”.

NultaTačka