Sve vesti Svet

JEDNOM OD NAJBOLJIH IGRAČA NBA LIGE KAJRI IRVINGU ZABRANJENO IGRANJE KOŠARKE JER SE NIJE VAKCINISAO PROTIV COVID-a

Bruklin Netsi oglasili su se o gorućem problemu koji ovaj klub ima sa Kajrijem Irvingom, zvezdom ekipe uz Kevina Durenta i Džejmsa Hardena.

Irving je jedan od najboljih driblera u NBA ligi, ali to mu ništa ne vredi ako ne želi da se prisilno vakciniše protiv koronavirusa, pa je po „novim pravilima“ odstranjen iz timskih aktivnosti.

Irving je sa 26 poena u proseku jedan od najboljih poentera, ali je Bruklin spreman da se i toga odrekne i baš ih briga za košarku, rezultat kluba i navijače.

Tako su i u Starom Rimu opušteno žrtvovali najbolje gladijatore krvožednim lavovima, jer vladarima sveta nisu zaista bitni sport ni sportisti, pošto im služe samo da bi sirotinju raju zamajavali „igrama uz hleb“.

U Njujorku je na snazi pravilo po kom osobe ne mogu ni u sportske hale ako nisu primile bar jednu dozu vakcine.

Dok NBA igrači u najvećem broju jesu vakcinisani (pod prisilom da će biti izbačeni iz lige), to ipak nije po Ustavu i Zakonu i Irving je hrabro rekao NE.

Zbog svoje hrabrosti i poštovanja Ustava i Zakona (koji zabranjuju prisilne medicinske tretmane), Irving snosi ogromne posledice, uništava karijeru i gubi milione dolara, ali on smatra da su zdravlje i integritet najvažniji.

„Njegov izbor da ne primi vakcinu ograničava njegovu sposobnost da bude punopravni član tima i nećemo nikome dozvoliti da to bude napola. Imperativ je da nastavimo da gradimo hemiju i da ostanemo verni dugogodišnjim vrednostima zajedništva i žrtvovanja“, navode Netsi u saopštenju iz koga se jasno vidi da im je prioritet sprovođenje mera na štetu košarke po cenu rasterivanja najboljih igrača, što pokazuje da nemaju poštovanja prema sportu i publici nego samo prema gazdama (i novcu).

NultaTačka/SrbinInfo