Sve vesti Svet

JOŠ JEDAN MLADI ŽIVOT “IZNENADA” UGAŠEN! ŠKOTSKA MEĐUNARODNA RAGBI ZVEZDA SIOBHAN CATTIGAN “IZNENADA” UMRLA U 26. GODINI

Odana je počast preminuloj škotskoj međunarodnoj ragbi igračici Siobhan Cattigan.

Škotsko ragbi udruženje je u utorak uveče objavilo tragične vesti i izjavilo saučešće porodici i prijateljima.

Ova 26-godišnjakinja, koja je osvojila 19 utakmica za Škotsku između 2018. i 2021. godine, takođe je igrala za svoj lokalni tim Stirling County RFC.

Siobhan, iz Callander-a, počela je da igra sa pet godina i ranije je govorila o seksizmu u svetu sporta u pokušaju da podstakne druge žene da se bave svojim strastima.

U saopštenju RFC okruga Stirling kaže se: „Teška srca prenosimo vest o tragičnoj smrti Siobhan (Shibbi) u petak, 26. novembra”.

„Shibbi je bila značajan deo okruga dugi niz godina i svima će u klubu jako nedostajati”.

„Ona je bila ključna za razvoj ženskog ragbija u klubu i inspiracija za devojke u omladinskom delu”.

Siobhan Cattigan: Scotland international rugby player tragically dies aged 26 | Daily Mail Online

„Šibi je bila saigračica i prijatelj i duboko žalimo za njenim gubitkom. Naša ljubav, misli i iskreno saučešće su sa Šibijinom porodicom u ovom razornom trenutku”.

„Veoma se nadamo da će svi poštovati njihovu privatnost dok se nose sa svojim tragičnim gubitkom”.

Škotsko ragbi udruženje je takođe odalo počast i reklo: „Duboko žalimo što čujemo da je umrla škotska reprezentativka Siobhan Ketigan”.

„Misli svih naših ljudi i igrača su sa Siobhan-inom porodicom i mnogim saigračima u okrugu Stirling i Škotskoj u ovom neverovatno teškom trenutku”.

„Zaposleni specijalisti u škotskom ragbiju sada pružaju stalnu podršku onima koji su najteže pogođeni”.

Siobhan Elizabeth Cattigan je odigrala 19 utakmica za Škotsku između 2018. i 2021. godine, a debitovala je protiv Velsa tokom takmičenja Šest nacija 2018.

„Siobhanina strast prema ragbiju počela je sa pet godina, kada se pridružila Meklaren Minisu koji je bio smešten u njenom rodnom gradu Kalanderu”.

„Pored toga, njen stariji brat je igrao za sekciju Minis, a njen tata je takođe bio trener u klubu.

„Siobhan je ranije navela da je istorijska pobeda Škotske protiv Irske 2018. godine bila jedan od njenih ličnih vrhunaca, pri čemu je ekipa odnela pobedu u gostima prvi put u 12 godina.

„Rekla je da je uživala u daljem zapaženom uspehu u dresu Škotske, uključujući uspešnu turneju u Južnoj Africi 2019. i impresivan remi protiv Francuske tokom Šest nacija 2020.

„Talentovana igračica ragbija iz zadnje linije, Siobhan je počela sva tri meča na turniru Šest nacija za žene 2021. godine, igrajući na poziciji 8 protiv Engleske, Italije i Velsa.

„Siobhan je nedavno učestvovala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u ragbiju 2021., u prvoj pobedi Škotske na turniru protiv Španije.

„Studirala je kriminologiju i sociologiju na Univerzitetu Stirling pre nego što je stekla zvanje mastera iz psihologije sporta.

„Bila je istaknuti član univerzitetskog ragbi kluba i bila je kapiten svoje ekipe do pobede u BUCS ligi 2016/17.

„Škotski Ragbi izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siobhan Cattigan”.

Nulta Tačka/Daily Record