Sve vesti Svet

JOŠ JEDAN MLADI ŽIVOT OKONČAN “IZNENADA”! PREMINUO SRPSKI KOŠARKAŠ STEVAN JELOVAC (33)

Stevan Jelovac, bivši košarkaški reprezentativac Srbije, preminuo je u 33. godini života od posledica moždanog udara.

Jelovac je 16. novembra doživeo moždani udar na treningu KK AEK, a nedavno je prebačen u Beograd na lečenje.

Njegov grčki klub je ranije preneo informacije o zdravstvenom stanju nekadašnjeg reprezentativca Srbije.

„KK AEK u punoj odgovornosti informiše javnost o zdravstvenom stanju Stevana Jelovca. Naš košarkaš je pretrpeo jak moždani udar“, glasilo je saopštenje grčkog kluba.

Nekoliko dana kasnije stigle su najgore moguće vesti, bivši reprezentativac Srbije nije uspeo da pobedi u najvećoj bici i konstatovana je smrt, objavio je AEK.

Svedoci smo veoma povećanom broju srčanih i moždanih udara kod sportista. U Nemačkoj je pokrenuta istraga povodom toga jer je utvrđeno povećanje od 500% u odnosu na ranije godine. Vakcinalni status Stevana Jelovca nije poznat.

Jelovac je rođen u Novom Sadu, profesionalnu karijeru je započeo u Vizuri, a zatim je nastupao za Crvenu zvezdu, Antaliju, Juvekasertu, Lijetuvos ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gacijantep, Sanen Neofeniks, a u AEK je stigao u avgustu.

Najbolju košarku igrao je u Saragosi i Nižnjem Novgorodu, a za reprezentaciju Srbije nastupao je tokom 2018. godine u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada je Aleksandar Đorđević uvrstio u ekipu umesto povređenog Milana Mačvana.

UČESTVUJTE U BORBI PROTIV CENZURE! PRVI VAŠ KORAK JE DA NAPUSTITE MEJNSTRIM MREŽE POPUT FACEBOOK-a! PRIDRUŽITE SE NAJBRŽE RASTUĆEM KANALU U REGIONU NA TELEGRAMU! NULTA TAČKA VAS ČEKA! 

Nulta Tačka/Sputnik